Στη δόμηση της αντιπρότασης της ελληνικής κυβέρνησης προς την τρόικα για τις αμυντικές βιομηχανίες και την ΛΑΡΚΟ θα προχωρήσουν σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία.

Η κυβέρνηση προσπαθεί να πείσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού και την τρόικα ότι η εκκαθάριση εν λειτουργία των τριών εταιρειών σε ένα βάθος πέντε ετών δημιουργεί μεγαλύτερη αξία για το Δημόσιο από μια πιθανή πτώχευση, καθώς υπάρχουν δραστηριότητες και παραγωγικές μονάδες των επιχειρήσεων αυτών που έχουν σημαντική αξία.

Η τρόικα έχει ζητήσει το άμεσο κλείσιμο των εταιρειών Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ), Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) και της ΛΑΡΚΟ, καθώς και την απόλυση 2.3500 εργαζόμενων άνευ αποζημιώσεων.

Υπενθυμίζεται πως η διευθέτηση της αναδιάρθρωσης των ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ αποτελεί προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της δόσης του 1 δισ. ευρώ του Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις 1 το μεσημέρι ο υπουργός Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εξετάσει με τον κ. Γ. Στουρνάρα το θέμα της ΕΛΒΟ, ενώ στις 4 το απόγευμα θα ακολουθήσει νέα σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Άμυνας κ. Φώφης Γενημματά με βασικό αντικείμενο την ΕΑΣ.

Στο υπουργείο αναμένεται και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ Ας. Παπαγεωργίου, στην αρμοδιότητα του οποίου είναι η ΛΑΡΚΟ.