Ο Τραμπ επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από Βραζιλία και Αργεντινή

Καλεί τη Fed να μειώσει τα επιτόκια


ΚΟΣΜΟΣ
15:30
02/12/2019
Ο Τραμπ επαναφέρει τους δασμούς στις εισαγωγές μετάλλων από Βραζιλία και Αργεντινή
loading

Άμεση επαναφορά των δασμών στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου από τη Βραζιλία και την Αργεντινή προανήγγειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Βραζιλία και η Αργεντινή ευθύνονται για μαζική υποτίμηση των νομισμάτων τους, το οποίο δεν είναι καλό για τους αγρότες μας. Κατά συνέπεια, με άμεση ισχύ, θα επαναφέρω τους δασμούς στον Χάλυβα και το Αλουμίνιο που μεταφέρεται στις ΗΠΑ από αυτές τις χώρες» ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Τραμπ κάλεσε επίσης την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) να εμποδίσει τις χώρες να αποκομίζουν οικονομικά πλεονεκτήματα υποτιμώντας τα νομίσματά τους.

«Η Fed θα πρέπει αντίστοιχα να ενεργήσει με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε χώρες -από τις οποίες υπάρχουν πολλές- να μην εκμεταλλεύονται πια το ισχυρό μας δολάριο» ανέφερε ο Τραμπ στην ανάρτησή του. «Χαμηλώστε τα επιτόκια και προχωρήστε σε χαλάρωση - Fed!», δήλωσε.

Ο Τραμπ, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ, έχει κατ’ επανάληψη καλέσει τη Fed να μειώσει τα επιτόκια σε επίπεδα κάτω του μηδενός, ισχυριζόμενος ότι τα αρνητικά επιτόκια στην Ευρώπη και αλλού δίνουν σε αυτές τις χώρες ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει