Οριακή ανάπτυξη 0,2%-0,4% για το 2014 και ύφεση που θα κυμαίνεται από 4,2% έως 4,5% θα προβλέπει η έκθεση νομισματικής πολιτικής που θα παρουσιάσει σήμερα ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος περίπου στις 13:00 το μεσημέρι.

Ο διοικητής της ΤτΕ εστιάζεται κυρίως στις παραμέτρους ανάπτυξης που θα πρέπει να υιοθετήσει η ελληνική οικονομία ενώ θα υπάρχει εκτενής αναφορά των πεπραγμένων που έχουν υπάρξει στην ελληνική οικονομία.

Το 2013 θα είναι μια εξίσου κακή χρονιά με την ύφεση να κινείται μεταξύ 4,2% με 4,5% αλλά από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα αρχίσουν να εξυφαίνονται τα πρώτα σημάδια αναστροφής της κατάστασης.

Το 2014 η ΤτΕ εναρμονίζεται με τις γενικές εκτιμήσεις της τρόικα και της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα υπάρξει σταθεροποίηση της οικονομίας ίσως και οριακή ανάπτυξη.

Στην έκθεση νομισματικής πολιτικής, υπάρχει ειδική μνεία για τις παρεμβάσεις που πρέπει να συνεχιστούν ώστε η οικονομία να αναπτύξει ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά.

Έμφαση δίδεται στις ιδιωτικοποιήσεις και στο πρόγραμμα αναδιάρθρωσης της οικονομίας. Για τις τράπεζες η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης θα καταστήσει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τα ισχυρότερα διεθνώς με όρους κεφαλαιακής επάρκειας.