Μεγάλη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο

Στις 108,4 μονάδες από 105,3 τον Ιούλιο


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
13:52
29/08/2019
Μεγάλη βελτίωση του δείκτη οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο
2
loading

Νέα μεγάλη βελτίωση σημείωσε ο δείκτης οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε επιχειρήσεις και καταναλωτές, ενώ ο αντίστοιχος δείκτης της Ευρωζώνης κατέγραψε μικρή βελτίωση και αυτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιδεινώθηκε.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) στην Ελλάδα εκτινάχθηκε στις 108,4 μονάδες από 105,3 τον Ιούλιο και 101,0 τον Ιούνιο. Ο ESI της Ευρωζώνης αυξήθηκε στις 103,1 μονάδες από 102,7 τον Ιούνιο και ο ESI της ΕΕ υποχώρησε στις 101,4 μονάδες από 102,0, αντίστοιχα.

Στην εκτίναξη του δείκτη της Ελλάδας συνέβαλε η μεγάλη βελτίωση της εμπιστοσύνης στο λιανικό εμπόριο (στις 22,6 μονάδες από 13,7 τον Ιούλιο), στον τομέα των υπηρεσιών (στις 28,8 μονάδες από 22,1) καθώς και της καταναλωτικής εμπιστοσύνης (στις -8,2 μονάδες από -20,2 τον Ιούλιο), σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η εμπιστοσύνη στη βιομηχανία επιδεινώθηκε ελαφρά (στις 0,6 μονάδες από 1,7), ενώ επιδείνωση σημείωσε και η εμπιστοσύνη στον κατασκευαστικό τομέα (στις -52,3 μονάδες από -48,1).

Η μικρή βελτίωση του ESI της Ευρωζώνης προέκυψε από τη σημαντικά μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στη βιομηχανία και το λιανικό εμπόριο, ενώ η εμπιστοσύνη επιδεινώθηκε σημαντικά στις υπηρεσίες και τις κατασκευές και, σε μικρότερο βαθμό, μεταξύ των καταναλωτών. Μεταξύ των μεγαλύτερων οικονομιών της Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε πολύ στην Ισπανία (+1,9) και λιγότερο στη Γερμανία (+0,4), ενώ παρέμεινε σε γενικές γραμμές σταθερός στη Γαλλία (+0,1) και την Ολλανδία (+0,2) και μειώθηκε μόνο στην Ιταλία (-0,9).

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Ελευθερώθηκαμε

  Πρώτη φορά Ελληνική κυβέρνηση.

  1. avatar Προς απελευθερωτή……

   Η αύξηση του λιανικού εμπορίου και των υπηρεσιών δεν έχουν σοβαρή προστιθέμενη αξία , απλά αέρας κοπανιστός (εκτός τουρισμού) μιας και το λιανικό εμπόριο τροφοδοτείται από εισαγόμενα είδη..Εκεί που υστερούμε στην βιομηχανία "πιάσαμε πάτο" με 65% μείωση.
   Άκουσες αύξηση του οικονομικού κλίματος και δοξάζεις το Κούλη....χωρίς να καταλαβαίνεις ότι αν δεν δουλέψει η δική μας παραγωγή ,η αύξηση του εμπορίου σημαίνει αιμορραγία συναλλάγματος από εισαγωγές μιας και δεν παράγουμε τίποτα σοβαρό...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει