Η Κομισιόν δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Ισπανία προκειμένου να παραχωρηθεί στην Μαδρίτη επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος για να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 3% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος της, όπως δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Σε ό,τι αφορά τις φήμες σχετικά με την παράταση κατά ένα ή κατά δύο έτη της προσπάθειας για την επίτευξη του στόχου που θα μπορούσε η Επιτροπή και τα υπόλοιπα κράτη-μέλη να παραχωρήσουν στην Ισπανία, πρέπει να πω ότι δεν βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε ο Ολιβιέ Μπαγί σε συνέντευξη Τύπου.

«Είμαστε, όπως και τα κράτη-μέλη, σε επαφή με τις ισπανικές αρχές προκειμένου οι εκτιμήσεις μας να γίνουν πιο ακριβείς και βάσιμες, και να λάβουμε στοιχεία από αυτές», είπε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αλλά προς το παρόν επαληθεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, και μόνο στη βάση αυτών των στοιχείων η Επιτροπή θα λάβει μια απόφαση για το εάν και κατά πόσον θέλουμε να δώσουμε αυτή την παράταση και την διάρκειά της…», πρόσθεσε.

Ο Μπαγί έκανε αυτές τις διευκρινίσεις ερωτηθείς σχετικά με ένα δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διαπραγματεύεται με την Ισπανία το να της δώσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να μειώσει το έλλειμμά της στο 3% του ΑΕΠ της, κάτι το οποίο ως σήμερα υποχρεούται να κάνει έως το 2014.

Ωστόσο η χώρα αναμένεται να χρειαστεί μεγαλύτερο διάστημα για την επίτευξη του δημοσιονομικού αυτού στόχου λόγω της βαθύτερης του αναμενόμενου οικονομικής ύφεσης.