Μειωμένο το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο

Τα στοιχεία δημοσίευσε η Τράπεζα της Ελλάδος


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
18:10
19/09/2018
Μειωμένο το ταμειακό πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού στο οκτάμηνο
1
loading

Μειωμένο εμφανίζεται το πρωτογενές πλεόνασμα του Προϋπολογισμού σε ταμειακή βάση στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το πρωτογενές πλεόνασμα σε επίπεδο Κεντρικής Διοίκησης περιορίστηκε στα 1,89 δισ. ευρώ έναντι 3,36 δισ. ευρώ πέρυσι.

Την ίδια περίοδο το ταμειακό αποτέλεσμα της κεντρικής διοίκησης παρουσίασε έλλειμμα 2,616 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 1,499 δισ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, κατά την περίοδο αυτή, τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 30,794 δισ. ευρώ, από 29,040 δισ. ευρώ πέρυσι.

Όσον αφορά τις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, στις οποίες περιλαμβάνονται και δαπάνες ύψους περίπου 2,023 δισ. ευρώ που αφορούν την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών (έναντι 1,214 δισ. ευρώ πέρυσι), αυτές διαμορφώθηκαν σε 33,827 δισ. ευρώ, από 32,810 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2017.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
 1. avatar Ellraiser

  Και με πολλη αγαπη θα εφαρμοστουν οι περικοπες και λοιποι φοροι.
  Ειναι πασιγνωστο οτι οι προϋπολογισμοι ειναι αστοχοι γιατι βασιζονται σε ψευδη δεδομενα της ελπιδας.
  Περιμενουν οτι σε μονιμη βαση οι πολιτες θα μπορουν να αποδιδουν τους αισχρους αυτους φορους, λες και εχουν εκτυπωτικο που βγαζει χρημα.
  Οτι αφαιρειται απο την αγορα σαν ρευστο συμπιεζει την αποδοση των φορων με επακολουθο τα συνεχει μετρα για τους στοχους των υποχρεωτικων πλεονασματων.
  Οικονομικα του δημοτικου!
  Και κυκλος συμπληρωνεται παντα με αυξηση των φορων και περικοπων απο τους εν δυναμη - οκομη - εχοντες (ξεχαστε τους πλουσιους-αυτοι τα μαζευουν ευκολα και φευγουν σε φορολογικους παραδεισους)
  Η πτωχευμενη ψωροκωσταινα αρχησε να ταζει προεκλογικα στα ευκολα θυματα!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει