Δυο αυγά γέννησε ένα σκυλόψαρο λίγες ώρες μετά τη μεταφορά του στον υδροβιολογικό σταθμό Ρόδου. Το ψάρι εντοπίστηκε σε θαλάσσια περιοχή στο Φαληράκι και μεταφέρθηκε στο ενυδρείο όπου και γέννησε τα αυγά του.

Μιλώντας στη «Ροδιακή» η βιολόγος, ωκεανογράφος κ. Βίβιαν Λουιζίδου, αναφέρει πως πρόκειται για το καρχαριοειδές του είδους Scyliorhinus stellaris, ένα ακίνδυνο ψάρι που ανήκει στα Εγγύς Απειλούμενα είδη (Near Threatened) της IUCN και ζει σε βάθος 50-60 μέτρων.

Όπως αναφέρει η κ. Λουιζίδου γεννάει τα αυγά του μια φορά τον χρόνο, μεταξύ Μαΐου και Οκτωβρίου και στη συνέχεια ακολουθεί μια περίοδος 9 μηνών για να εκκολαφθούν. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη περίπτωση καθώς τα περισσότερα συγγενικά του είδη γεννούν μικρά καρχαριοειδή και όχι αυγά.

Το σκυλόψαρο έχει τοποθετηθεί σε ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή στον υδροβιολογικό σταθμό, όπου οι επισκέπτες μπορούν να το δουν, ενώ τα αυγά του βρίσκονται σε ξεχωριστές δεξαμενές και θα επιτηρούνται από την ομάδα του ενυδρείου για τους επόμενους μήνες.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο