Οι πρόσφατες φωτιές στην Αττική έκαψαν το 16% των δασών της, σύμφωνα με σημερινή ανάρτηση στον ιστότοπο meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΕΑ) την οποία υπογράφουν οι κ.κ. Κ. Λαγουβάρδος, Α. Μπεζές και Α. Καραγιαννίδης.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του ΕΕΑ, «το 16% των δασών της ηπειρωτικής Αττικής κάηκαν κατά τις πυρκαγιές σε Σχίνο, Βαρυμπόμπη, Κερατέα και Βίλια», καθώς, σύμφωνα με ανάλυση που αξιοποίησε τη βάση δεδομένων CORINE της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σύμφωνα με τις πρόσφατες λεπτομερείς δορυφορικές καταγραφές, «οι πυρκαγιές έκαψαν περίπου 240.000 στρέμματα εκ των οποίων 186.000 στρέμματα είναι δασικές εκτάσεις, ποσοστό που αναλογεί στο 16% περίπου των συνολικών δασικών εκτάσεων του νομού».

Στον χάρτη που κοινοποίησε η υπηρεσία, και ο οποίος ακολουθεί, παρουσιάζονται «με πράσινες αποχρώσεις οι δασικές περιοχές του νομού ενώ οι κόκκινες καμπύλες περικλείουν τις περιοχές που κάηκαν στις 4 μεγάλες πυρκαγιές».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.