Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου Alipore στην Καλκούτα της Ινδίας, αδυνατούν, σύμφωνα με το BBC, να ζευγαρώσουν μια λευκή αρσενική τίγρη. Ο Vishal, είναι 10 ετών, και μέχρι στιγμής δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον να έρθει σε σεξουαλική επαφή με άλλα ζώα του είδους του, παρά το γεγονός ότι έχουν επιστρατευτεί μέχρι και ενισχυτές της λίμπιντο προκειμένου να τον παρακινήσουν να αναλάβει δράση.

Οι ειδικοί, γράφει το δημοσίευμα, αποδίδουν την  απροθυμία του στην ντροπαλότητά του, που οφείλεται στο γεγονός ότι ο Vishal μεγάλωσε και εκτράφηκε σε συνθήκες αιχμαλωσίας.

«Τους τελευταίους έξι μήνες, προσπαθούμε να τον ζευγαρώσουμε», δήλωσε στο BBC ο κτηνίατρος Dayanarayan Banerjee. Όπως λέει ο ίδιος, ενισχύουν τη λίμπιντό του με βιταμίνες D, A και E, αλλά «είναι πολύ ντροπαλός», τονίζει. Πάντως, σύμφωνα με τον  Banerjee, ένα ακόμα αρνητικό είναι και η ηλικία του Vishal: «Η κατάλληλη ηλικία για μια τίγρη να ζευγαρώσει, είναι μεταξύ των 5-6. Αλλά πάνω από την ηλικία των 10, είναι αρκετά δύσκολο».

Ο κτηνίατρος είπε ότι όταν τον έφεραν σε επαφή με την θηλυκή τίγρη, την 8χρονη Rupa, ο Vishal ήταν αρκετά φιλικός μαζί της. «Η Rupa ήταν πρόθυμη, αλλά ο Vishal ήταν διστακτικός», συμπληρώνει.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.