Ένα μουσικό ταξίδι με ηχοχρώματα που θα μας ταξιδέψουν στον Πόντο και στην καθ’ ημάς Ανατολή, ξυπνώντας μνήμες, που γοητεύουν και συγκινούν, πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Σφίγγα, με τον Παναγιώτη Θεοδωρίδη και την Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου.

Ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης, πιο ώριμος καλλιτεχνικά από ποτέ, με την ξεχωριστή, αισθαντική φωνή του, σήμερα συγκαταλέγεται στους κορυφαίους Πόντιους τραγουδιστές, με την παράδοση πραγματικά να νιώθεις ότι ξεχειλίζει από μέσα του.

Η Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Σαχταρίδου, ένα σπουδαίο μουσικό ταλέντο, η πρώτη γυναίκα στον κόσμο που «φύσηξε» το αγγείο, το τουλούμ, μεγαλωμένη με τη γιαγιά της να τη νανουρίζει στη γλώσσα των προγόνων της και με τη βιωματική σχέση παρούσα σε κάθε της φύσημα να «μοσχοβολά» παράδοση.

Το κορυφαίο αυτό καλλιτεχνικό δίδυμο, που ενσωματώνει στην τέχνη του μια μουσική παράδοση αιώνων, με το αστείρευτο κέφι, το μουσικό πάθος και τη ζωντάνια επί σκηνής, αλλά και με το πλήθος πετυχημένων εμφανίσεων στο ενεργητικό τους, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στην Αυστραλία, στον Καναδά, στη Γερμανία, έρχεται για πρώτη φορά την Κυριακή 17 Μαρτίου στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα να παρουσιάσει ένα ανατρεπτικό παραδοσιακό μουσικό ταξίδι γεμάτο εκπλήξεις.

Ένα μουσικό ταξίδι με ηχοχρώματα που μας ταξιδεύουν στον Πόντο και στην καθ’ ημάς Ανατολή, που ξυπνούν μνήμες, που γοητεύουν, που γίνονται ένα με το κοινό… γράφοντας επί σκηνής το «σενάριο» μιας μεγάλης παραδοσιακής γιορτής!

Ένα ενδιαφέρον ρεπερτόριο, ένα κολάζ παραδοσιακών αλλά και σύγχρονων δημιουργιών, από τα μοιρολόγια, τη νοσταλγία, τον έρωτα μέχρι ακόμη και… με το θάνατο, μεταφέρουν την μελωδική ψυχή του Πόντου στη Μουσική Σκηνή Σφίγγα.

Μια μουσική παράσταση που θα συγκινήσει, όχι μόνο όσους έλκουν την καταγωγή τους από τον Πόντο, αλλά και όσους και όσες λατρεύουν τις μουσικές μας παραδόσεις απ’ όπου κι αν προέρχονται!

Στο πλευρό τους, οι πολυτάλαντοι και πολλά υποσχόμενοι μουσικοί: Νίκος Σοφιανίδης (λύρα), Παναγιώτης Ζουρνατζίδης (κλαρίνο), Ρήγας Μπογδάνης (πλήκτρα-καλλιτεχνική επιμέλεια), Κώστας Φουλίδης (κρουστά), Νίκος Κουλαξουζίδης (νταούλι).

Πληροφορίες

Ώρα έναρξης: 21.00
Eίσοδος: 10 ευρώ
Προπώληση εισιτηρίων: more.com sfiga.gr
Τηλέφωνα Κρατήσεων: 2114096149 – 6987844845

Μουσική σκηνή Σφίγγα
Ακαδημίας και Ζωοδόχου Πηγής
(είσοδος στον πεζόδρομο Κιάφας 13)