Ένα από τα απαραίτητα συστατικά των αστυνομικών σειρών είναι να κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του τηλεθεατή με συνεχείς ανατροπές. Οι περισσότερες όμως, συχνά πέφτουν συχνά στην παγίδα των πολλών κλισέ του είδους και δεν διαφέρουν μεταξύ τους. Η σειρά όμως «Hors Saison» ξεφεύγει από αυτή την παγίδα και ανταμείβει τους τηλεθεατές.

Η Γαλλο-ελβετική αστυνομική σειρά έκανε πρεμιέρα το 2022 και πλέον προβάλλεται στη χώρα μας μέσω της Cosmote TV.

Μέσα από τα 6 επεισόδια (50 λεπτά) το Hors Saison (ή αλλιώς Off Season) μας μεταφέρει σε ένα χειμερινό θέρετρο στις Ελβετικές Άλπεις, εκεί όπου το πτώμα μίας γυναίκας φέρνει τα πάνω-κάτω στα τελειώματα της τουριστικής σεζόν. Η αστυνομικός Sterenn Peiry (Marina Hands) καλείται να επιστρέψει στην περιοχή αυτή, η οποία της φέρνει την δυσάρεστη (και πρόσφατη) ανάμνηση του χαμού της έφηβης κόρης της από δυστύχημα.

Ο έτερος αστυνομικός που θα κληθεί να συνδράμει για την υπόθεση, που πλέον παίρνει και Γαλλικές, εκτός από Ελβετικές, προεκτάσεις, είναι ο Γάλλος Lyes Bouaouni (Sofiane Zermani), που αφήνει πίσω του την εγκυμονούσα γυναίκα του και παθιάζεται ώστε να λύσει το μυστήριο.

Γρήγορα όμως, η ιστορία θα πάψει να είναι ένα κυνήγι αστυνομίας-serial killer αλλά θα γίνει κάτι πιο…ανατρεπτικό.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Όπως έγραψα και στην αρχή του review, το Hors Saison ξεφεύγει από το «κατεστημένο» των αστυνομικών σειρών που κάνουν συνεχώς τα ίδια και τα ίδια, πηγαίνοντας σε μία πιο «πικάντικη» διαδρομή. Ο ρυθμός των επεισοδίων είναι τάχιστος, πάντα έχει κάτι να περιμένεις και πάντα υπάρχει κάτι που φέρνει ανατροπές! Υπάρχουν και οι μικρές σεναριακές ευκολίες, βέβαια, δεν λέω. Αν ξεχώριζα κάτι ακόμη, αυτό θα ήταν ο θεματικός άξονας της ιστορίας, που έχει να κάνει με την μητρότητα/πατρότητα αντίστοιχα των δύο πρωταγωνιστών, που επηρεάζει κατ’ επέκταση και τις πράξεις τους.

Την ίδια ώρα, το χειμερινό setting της σειράς αναδεικνύεται με τρόπο πανέμορφο μέσω της υπέροχης σκηνοθεσίας και φωτογραφίας των σκηνών. Οι ερμηνείες στέκονται σε πολύ υψηλό επίπεδο, καθώς το πρωταγωνιστικό δίδυμο των Zermani και Hands κάνει ακόμη πιο όμορφη την διαδρομή των 6 αυτών επεισοδίων.

Αξίζει να το δείτε, δεν θα χάσετε!