Όταν η τύχη είναι με το μέρος σου το μόνο που χρειάζεται για να σου αλλάξει η ζωή είναι να βρεθείς στο κατάλληλο μέρος την κατάλληλη στιγμή. Όπως συνέβη και με τους τρεις αστέρες του Χόλιγουντ που ακολουθούν παρακάτω, οι οποίοι εντελώς κατά τύχη πήραν κάποιους από τους πιο εμβληματικούς ρόλους στην καριέρα τους.

Χάρισον Φορντ

Ο Χάρισον Φορντ δούλευε ως ξυλουργός πίσω από τα φώτα της δημοσιότητας, σε κινηματογραφικά σετ. Εκείνη την περίοδο ο Τζορτζ Λούκας έψαχνε ηθοποιούς που θα συμπεριλάμβανε στο καστ του Star Wars και απ’ ό,τι φάνηκε ο Φορντ βρέθηκε στο σωστό μέρος τη σωστή στιγμή. Μάλιστα, όπως έχει αποκαλύψει και ο ίδιος «εκείνη την περίοδο ανακατασκεύαζα το σπίτι μου και ο συγκεκριμένος ρόλος ήρθε την καταλληλότερη στιγμή για να μπουν χρήματα στην άκρη». Όταν έλεγε το ναι, ωστόσο, δεν γνώριζε ότι ο ρόλος του Χανς Σόλο -όπως και εκείνος του Ιντιάνα Τζόουνς- θα τον σημάδευε για όλη του την ζωή.

Γουίλ Σμιθ

Ο Γουίλ Σμιθ ήταν σχεδόν απένταρος, ενώ αντιμετώπιζε και θέματα με την δημόσια οικονομική υπηρεσία των ΗΠΑ, όταν η τότε κοπέλα του τον παρότρυνε να πάρει μέρος στο τηλεοπτικό σόου The Arsenio Hall Show. Κατά τα γυρίσματα ο Σμιθ συνάντησε τον Μπένι Μεντίνα, τον πραγματικό πρίγκιπα του Μπελ Αιρ. Ο Μεντίνα έδωσε την ιδέα για ένα σόου με τον Γουίλ Σμιθ και πήρε τον ηθοποιό να συναντήσει τον Κουίνκι Τζόουνς που αγαπούσε τα μουσικά βίντεο του Σμιθ. Στο σπίτι του διάσημου παραγωγού, ο Σμιθ κλήθηκε να πραγματοποιήσει ακρόαση αμέσως, παρόλο που ο ίδιος ήθελε μια εβδομάδα για να προετοιμαστεί. Ο Τζόουνς τον έπεισε να ετοιμαστεί μέσα σε δέκα λεπτά για την ακρόαση, μια ακρόαση που όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, του άλλαξε μια για πάντα την ζωή.

Μελ Γκίμπσον

Ο Μελ Γκίμπσον δεν σκόπευε ποτέ να δοκιμάσει την τύχη του στο «Mad Max», αλλά όταν οι ιθύνοντες της ταινίας τον εντόπισαν, όλα άλλαξαν. «Στην πραγματικότητα άφησα έναν φίλο στο στούντιο που γινόταν το κάστινγκ γιατί είχε κληθεί για ακρόαση, και εγώ τον περίμενα στην αίθουσα αναμονής. Ωστόσο, η εικόνα μου ήταν αρκετά άγρια μετά το δύσκολο Σαββατοκύριακο που είχα και τον καβγά στον οποίο έμπλεξα» δήλωσε ο ίδιος στο ScreamFactoryTV.

«Το τμήμα των κάστινγκ με φωτογράφισε εκείνη τη στιγμή επειδή για την ταινία χρειαζόντουσαν άγριες φυσιογνωμίες», συνέχισε. «Μου είπαν να αναρρώσω και να επανέλθω». Η σκέψη ότι μπορεί να έκλεινε, τελικά, την δουλειά τον έκανε να επιστρέψει για τη δική του ακρόαση με τον Γκίμπσον να τα καταφέρνει αρκετά καλά και τελικά να παίρνει το ρόλο. Κάπως έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε ο πρώτος Μαξ Ροκατάνσκι, με τον Γκίμπσον να τον ενσαρκώνει στις τρεις πρώτες ταινίες του franchise, δίνοντας πολύ αργότερα τη σκυτάλη στον Τομ Χάρντι για την τέταρτη εκδοχή της.