Μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Αττικής, τόσο για φαγητό όσο και για ποτό, το Χαλάνδρι, διαθέτει πληθώρα επιλογών για όλα τα γούστα. Αυτήν τη φορά επικεντρωθήκαμε στις υπέροχες αυλές του και τα στέκια που σερβίρουν πιάτα της ελληνικής κουζίνας, παραδοσιακά αλλά και μοντέρνα στους αθεράπευτα ρομαντικούς που δεν την αντικαθιστούν με καμία άλλη διεθνή κουζίνα.

Μυστικός Κήπος

Αν και το όνομά του είναι παραπλανητικό, δεν πρόκειται για καθόλου μυστικό, καθώς ο Μυστικός Κήπος αποτελεί μία από τις πιο κλασικές επιλογές για φαγητό στην περιοχή (Καραολή Δημητρίου 21). Τα τραπέζια της αυλής γεμίζουν με νόστιμα και δημιουργικά πιάτα, τα οποία στην κυριολεξία γίνονται ανάρπαστα.

Το Βραστό

Μια γευστική στάση συνώνυμη με το Χαλάνδρι, το Βραστό, όπως πολύ εύκολα γίνεται αντιληπτό, οφείλει την ονομασία του στην διαχρονική κρεατόσουπα με μοσχαρίσιο κρέας από ελιά και κότσι, καρότα και σέλινο σε ζωμό κονσομέ, για την οποία άλλωστε έχει γίνει και διαχρονική αξία στις επιλογές των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Με περισσότερα από 40 χρόνια λειτουργίας, το Βραστό (Ροδοδάφνης και Ρόδων 3, Πολύδροσο) φημίζεται για τις προτάσεις τις ελληνικής κουζίνας που ξυπνούν μνήμες από τα παλιά. Όσο για την αυλή του; Πραγματικό χάρμα οφθαλμών.

Μπεμπέκα

Η Μπεμπέκα (Διονύσου 16) και το υπέροχο νεοκλασικό όπου στεγάζεται, αποτελούν γευστικό σημείο αναφοράς για τους λάτρεις της ελληνικής κουζίνας. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νεοταβέρνες όχι μόνο στην περιοχή, αλλά σε ολόκληρη την Αττική, που κατάφερε να εδραιωθεί στη συνείδηση του κοινού. Με άκρως οικογενειακή διάθεση, η αυλή της βγάζει οικειότητα και ζεστασιά σπιτιού. Στα του μενού τώρα, μπιφτέκια, παϊδάκια, μπριζολάκια, κοτόπουλο, κάποια μαγειρευτά και λαχταριστοί μεζέδες συνθέτουν τις γευστικές προτάσεις της κουζίνας.

Ο Τζίτζικας κι ο Μέρμηγκας

Η πιο σύγχρονη και επιτυχημένη εκδοχή του σύγχρονου μπακάλικου- ταβέρνας ανήκει αδιαμφισβήτητα στον Τζίτζικα και Μέρμηγκα (Αγ. Γεωργίου & Αισχύλου 26), με διάφορα αδερφάκια σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Και εδώ η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα έχει την τιμητική της, ενώ διανθίζεται με μοντέρνα στοιχεία και αναπάντεχους συνδυασμούς. Οι εκλεκτές πρώτες ύλες από διάφορα σημεία της χώρας δίνουν το παρών και παντρεύονται αριστοτεχνικά, δημιουργώντας πιάτα που μένουν αξέχαστα.