Ήταν Λατίνος, αστρολόγος και ομοφυλόφιλος και κατάφερε να γίνει μια τέτοια διασημότητα που θα ζήλευαν πολλοί αστέρες της showbiz παγκοσμίως.

Για τον παντελώς άγνωστο σε μας, αλλά γνωστότατο σε όλο τον ισπανόφωνο κόσμο, Γουόλτερ Μερκάδο ο λόγος, έναν τύπο που ήρθε να μαγέψει ένα καλό κομμάτι του πλανήτη με τα ανεκδιήγητα καμώματά του.

«Με Πολλή Αγάπη: Ο Θρύλος του Γουόλτερ Μερκάδο» είναι το νέο βιογραφικό ντοκιμαντέρ που μας έφερε το Netflix στις 8 Ιουλίου και αξίζει να δεις για ένα πράγμα. Όχι για τον μύθο μιας διασημότητας που δεν γνωρίζεις, αλλά για το είδος της έμπνευσης που μπορεί να φέρει στη ζωή σου.

Ο επιδεικτικός και κραυγαλέος τηλεοπτικός αστρολόγος από το Πουέρτο Ρίκο γοήτευσε όσο κανείς τον ισπανόφωνο κόσμο με τα παπιγιόν, τις κάπες του και τα ωροσκόπιά του, αλίμονο.

Θέλετε και το καλύτερο; Δεν ήταν ποτέ αστρολόγος. Παρά ένας φανταστικός τσαρλατάνος που στο απόγειο της δόξας του αποσύρθηκε από τη δημόσια σφαίρα. Μέχρι να συμβεί βέβαια αυτό, το μέντιουμ είχε όλο τον λατινοαμερικάνικο κόσμο στα πόδια του, τόσο με το επιδεικτικό του στιλ όσο και με αυτή την περσόνα που είχε στήσει και αψηφούσε κατηγοριοποιήσεις και βιολογικά φύλα.

Ο Γουόλτερ Μερκάδο έφυγε από τον κόσμο το 2019, σε ηλικία 87 ετών, και δεν θα δει δυστυχώς το άστρο του να ανατέλλει ξανά. Αυτό το εξαίσιο μείγμα Όπρα και Λιμπεράτσε με τα 120 εκατ. τηλεθεατές στις πλάτες του δεν ήρθε για να μας πει το μέλλον μας.

Παρά για να σκορπίσει αγάπη και ελπίδα στο κοινό του, σε ένα κοινό που τα είχε μεγάλη ανάγκη. Και μετά εξαφανίστηκε. Και μια δεκαετία αργότερα δυο κινηματογραφιστές εμφανίστηκαν για να μας πουν τι έκανε τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του.

Δεν είναι δυνατόν να δεις το τρέιλερ και να μη θες να μάθεις και τι ήταν ο Γουόλτερ Μερκάδο και γιατί εξαφανίστηκε στο απόγειο της δόξας του.