Ήταν μια από τις μεγαλύτερες προσδοκίες του να δώσει συναυλία στην Κωνσταντινούπολη. Ως «γνήσιος Ανατολίτης», όπως ο ίδιος δηλώνει, ο Γιώργος Νταλάρας ευχαριστήθηκε τη βραδιά στο ανοιχτό θέατρο του Χαρμπιέ στην Κωνσταντινούπολη.

Η ομογένεια και πολλοί Τούρκοι και Αρμένιοι ακροατές τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

«Οι παππούδες μου ήταν από την Σμύρνη» είπε στην εφημερίδα ΣΑΜΠΑΧ.

«Πιστεύω ότι ο κ. Ταγίπ Ερντογάν και η πολιτική που ακολουθεί θα οδηγήσει σε πολύ καλά αποτελέσματα για την ειρήνη στην περιοχή μας», πρόσθεσε ενώ υπενθύμισε πως η δυσαρέσκεια που έδειχναν οι εθνικιστές για την συναυλία που επρόκειτο να κάνει στην Πόλη, πριν 2 χρόνια, οδήγησε στην ακύρωση της τότε. «Αλλά τώρα πια πλέον, μία γλυκιά και μυστηριώδης ατμόσφαιρα αλλάζει το άσχημο κλίμα που επικρατεί» είπε χαρακτηριστικά.

Ο διάσημος καλλιτέχνης κάλεσε τον Ζουλφού Λιβανελί στην σκηνή και τραγούδησαν και οι δύο ένα από τα διάσημα τραγούδια του Τούρκου καλλιτέχνη. Ο Λιβανέλι χαρακτήρισε το Γιώργο Νταλάρα ως έναν από τους καλύτερους ερμηνευτές σε όλο τον κόσμο, εξήρε τον τουρκικό και τον ελληνικό λαό και φώναξε το σύνθημα «ζήτω η ειρήνη».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.