Με το πρόγραμμα υπό τον τίτλο «Musica Lontana», δηλαδή «Μουσική που έρχεται από μακριά», θα εγκαινιαστεί την ερχόμενη Παρασκευή η 8η Συνάντηση Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για μια ελληνοϊταλική μουσικο-λογοτεχνική συνεργασία. Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα «Αλέξανδρος» του πολιτιστικού κέντρου της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης ενώ το πρόγραμμα της συνάντησης τζαζ θα εξελιχθεί στις εγκαταστάσεις του «Μύλου».

Ο θεσμός της συνάντησης τζαζ και δημιουργικής μουσικής ξεκίνησε προ οκταετίας ως φιλοξενούμενος στις εκδηλώσεις «Παρά θίν’ αλός» της Καλαμαριάς και συνεχίστηκε μετά την 5η διοργάνωσή του με τη μορφή του φεστιβάλ την τελευταία τριετία, κατά την οποία πραγματοποιούνται μουσικά εργαστήρια, σεμινάρια και συναυλίες τζαζ μουσικής.

Η 8η Γιορτή Τζαζ περιλαμβάνει δύο βδομάδες μουσικής, 16 σχήματα, 70 μουσικούς από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Πολωνία. Τα εισιτήρια για τις εκδηλώσεις στοιχίζουν από 20-25 ευρώ, ενώ υπάρχει και ενιαίο εισιτήριο για όλες τις εκδηλώσεις που στοιχίζει 35 ευρώ.