Ομορφιά και αισιοδοξία θα φέρουν μέσω της αρμονίας και της κίνησης οι 63 ομάδες χορού που θα συμμετάσχουν στο 11ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, που θα ξεκινήσει στις 19 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου.

Οι χορευτές θα παρουσιάσουν τις καινούργιες δουλειές τους και θα αποδείξουν ότι οι άνθρωποι του χορού εξακολουθούν να ονειρεύονται, να προσπαθούν και να δημιουργούν ορίζοντες για τους ίδιους και για τον τόπο τους.

Το φετινό φεστιβάλ ανοίγεται σε περισσότερους χώρους από πέρσι, συνεργάζεται με μουσεία και ιδρύματα, αναδεικνύει τους τελειόφοιτους των επαγγελματικών σχολών χορού, υποδέχεται ελληνικές ομάδες χορού που δημιουργούν εκτός Ελλάδας και παρουσιάζει έργα που απευθύνονται σε μικρά και μεγαλύτερα παιδιά.

Οι «Ανεξάρτητες Παρουσίες» δίνουν και φέτος το παρόν με δημιουργίες νέων, πρωτοεμφανιζόμενων χορογράφων και χορευτών, που δεν έχουν σταθερές ομάδες.

Οι Έλληνες χορογράφοι σε συνεργασία με το Ελληνικό τμήμα του Διεθνούς Συμβουλίου Χορού CID UNESCO  οργανώνουν δυο βραδιές αφιερωμένες στους τελειόφοιτους των ελληνικών ανώτερων σχολών χορού, εκδηλώσεις συμβολικές, για να αναδειχθεί η εκπαίδευση και η σημασία της και να επιβραβευτεί η επιμονή στη σκληρή δουλειά και τη μεθοδική προετοιμασία.

Τρεις ομάδες χορού δημιουργούν έργα αποκλειστικά για παιδιά και τα καλούν σε ένα διήμερο για να τους «αφηγηθούν» πολύχρωμα παραμύθια με την κίνηση. Το Μουσείο Μπενάκη και το Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β &Μ Θεοχαράκη ανοίγουν τις πόρτες τους και υποστηρίζουν τις προσπάθειες των χορογράφων και του σωματείου τους, που παρά την ανασφάλεια για το μέλλον τους και την έλλειψη πόρων, δεν εγκαταλείπουν τα οράματά τους