Μετά από την σεζόν του 2020 που χαρακτηρίστηκε από την πανδημία του στην οποία η Cupra διατήρησε το ανταγωνιστικό της πνεύμα τόσο στην πίστα όσο και μέσω εικονικών αγώνων, η μάρκα δεσμεύεται να ενισχύσει την παρουσία της στο World Touring Car Championship (WTCR) με δύο από τους οδηγούς της μάρκας και τέσσερα αγωνιστικά μοντέλα.

Οι οδηγοί Jordi Gené και Mikel Azcona, που συμμετέχουν στην ομάδα των πρεσβευτών της Cupra Racing Tribe και  στην  ανάπτυξη των  αγωνιστικών μοντέλων της  μάρκας,  θα αγωνιστού στο 2021 WTCR ως μέλη της ομάδας Zengő Motorsport. Η Ουγγρική ομάδα θα αγωνιστεί με τέσσερα αυτοκίνητα Leon Competición, το νέο αγωνιστικό μοντέλο Τουρισμού της μάρκας, που απέδειξε τις δυνατότητές του στη σειρά αγώνων TCR του περασμένου έτους, κερδίζοντας το πρωτάθλημα TCR Ιταλίας και τον αγώνα WTCR Motor Land Aragón. 

Το ημερολόγιο του 2021 περιλαμβάνει εκδηλώσεις στην Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Ουγγαρία, Νότια Κορέα, Κίνα και Μακάο μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου

Το νέο αγωνιστικό αυτοκίνητο, που αναπτύχθηκε για να αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα TCR και στους αγώνες αντοχής σε όλο τον κόσμο, είναι εξοπλισμένο με ένα νυπερτροφοδοτούμενο κινητήρα  2.0 λίτρων,  ικανό  να προσφέρει 340 ίππους στις 6.800  σ.α.λ.  και ροπή  410 Nm. Συνδυασμένο με 6τάχυτο σειριακό κιβώτιο, επιταχύνει από 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα και πετυχαίνει τελική ταχύτητα 260 χλμ/ώρα. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, το Leon Competición συνδυάζει νέο αμάξωμα και γεωμετρία πλαισίου ειδικά σχεδιασμένη για το μοντέλο, που μειώνει το βάρος, προσθέτει ακαμψία και επιτρέπει μεγαλύτερη εξατομίκευση για κάθε ομάδα και οδηγό. Για να πετύχει τη βέλτιστη αεροδυναμική απόδοση, η εταιρία στράφηκε στην τεχνολογία τρισδιάστατης εκτύπωσης 3D MultiJet Fusion της HP για να παράγει ελαφρύτερα εξαρτήματα που βελτιώνουν την κατανομή βάρους. Μερικά από αυτά είναι η μονάδα διακοπτών του τιμονιού, οι εισαγωγές αέρα και οι αεραγωγοί ψύξης. Το Leon Competición έγινε το πρώτο αγωνιστικό αυτοκίνητο Τουρισμού που διατίθεται για προπαραγγελία μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας. Επιπλέον, το νέο μοντέλο είχε εμφανιστεί για πρώτη φορά στο κοινό μέσω των αγώνων εικονικής πραγματικότητας.