Δύο καινούρια πρωτότυπα μοντέλα παρουσίασε η Toyota. Το πρώτο ονομάζεται Dear Qin και δημιουργήθηκε για όλες τις παγκόσμιες αγορές, αντίθετα με το δεύτερο, Yundong Shuangging, που αφορά κυρίως ασιατικές αγορές.

Το δικό της ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου που άνοιξε τις πύλες της. Από τις παρουσίες εκεί σήμερα ξεχωρίζει αυτή της Toyota η οποία παρουσίασε δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα.

Το πολύ σημαντικό Dear Qin

Αρχικά το ενδιαφέρον μας εντοπίζεται στο πρωτότυπο Dear Qin. Πρόκειται για μοντέλο που παρουσιάστηκε σε μορφή χάτσμπακ και σεντάν, προλογίζοντας ένα νέο αυτοκίνητο παραγωγής για λογαριασμό της ιαπωνικής φίρμας που αναμένεται να δούμε στις αγορές το 2013.

Η ίδια η Toyota για την ώρα δεν αναφέρει τίποτε για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, ωστόσο τονίζει πως πρόκειται για σπουδή η οποία έχει ως στόχο να διεκδικήσει σημαντικά μεγάλα μερίδια αγοράς για τη φίρμα.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν φαίνεται πως η ιαπωνική φίρμα έχει δώσει έντονο βάρος στο design του μοντέλου που δείχνει πολύ φουτουριστικό και ιδιαίτερα δυναμικό.

Το Yundong Shuangging Concept

Η δεύτερη ενδιαφέρουσα πρεμιέρα για λογαριασμό της Toyota στο Πεκίνο ακούει στο ιδιαίτερο όνομα Yundong Shuangging concept.

Πρόκειται για ένα υβριδικό σεντάν πρωτότυπο με πολύ φουτουριστικό στυλ που προορίζεται κατά κύριο λόγο για την κινέζικη αγορά.

Αναφερόμενος σχετικά, ο Αkido Toyoda, το αφεντικό της ιαπωνικής φίρμας, τόνισε : «Θέλουμε να βάλουμε το χαμόγελο στα χείλη των κινέζων πελατών με την υβριδική τεχνολογία».

Πηγή: autotriti.gr