Ένα διαφορετικό lockdown μπήκε σε λύκειο του Κουίνσλαντ της Αυστραλίας την Τρίτη. Το κλείσιμο του σχολείου συνέβη, όταν ξέσπασε ένας μεγάλος καβγάς κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού γεύματος και ανάγκασε μαθητές και καθηγητές να μείνουν μακριά από το σχολείο.

Συγκλονιστικά πλάνα δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο, τα οποία δείχνουν αρκετούς έφηβους να τσακώνονται, να ρίχνουν μπουνιές και να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο, ενώ ένας καθηγητής προσπαθούσε να τους χωρίσει. Ο καυγάς φέρεται να ξεκίνησε με δύο μόνο μαθητές, αλλά γρήγορα κλιμακώθηκε, με πολλές ομάδες να ενώνονται και να καυγαδίζουν στην αυλή του σχολείου.

Προηγούμενες περιπτώσεις πειθαρχικών ζητημάτων έχουν ήδη προβληματίσει το σχολείο, με το προσωπικό να φέρεται να έχει λάβει οδηγίες. Μεταξύ αυτών είναι το να καλέσει την αστυνομία, αν εντοπίσει μια ομάδα μαθητών «eshay» (αυστραλιανή αργκό λέξη για την βίαιη νεανική υποκουλτούρα) στους χώρους του σχολείου. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι χρειάστηκε να κληθούν στο σχολείο τόσο η αστυνομία όσο και ασθενοφόρα.

Ένας ανήσυχος γονέας δήλωσε, σύμφωνα με το nypost.com, ότι οι γονείς δεν είχαν ενημερωθεί για το περιστατικό, το οποίο περιέγραψε ως «εξέγερση», παρά μόνο λίγη ώρα μετά την εκδήλωσή του. Η διευθύντρια του σχολείου, Robyn Kent, έστειλε επιστολή στους γονείς, ενημερώνοντάς τους ότι εφαρμόστηκε προληπτικό κλείσιμο του σχολείου λόγω «ενός περιστατικού ανάρμοστης συμπεριφοράς μαθητή».

Η επιστολή απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το περιστατικό, επικαλούμενη την «προστασία της ιδιωτικής ζωής των μαθητών». Η διευθύντρια προέτρεψε, επίσης, τους γονείς να συζητήσουν με τα παιδιά τους για τις πιθανές του να διασπείρουν φήμες στην κοινότητα ή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το περιστατικό.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας του Κουίνσλαντ επιβεβαίωσε ότι το σχολείο μπήκε σε «προληπτικό lockdown» την Τρίτη. «Όπως όλα τα πολιτειακά σχολεία του Κουίνσλαντ, έτσι και το συγκεκριμένο, δεσμεύεται να παρέχει ένα ασφαλές, με σεβασμό και πειθαρχημένο περιβάλλον μάθησης», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

«Το σχολείο θέσπισε προληπτικό lockdown για την ασφάλεια του προσωπικού και των μαθητών. Το σχολείο θα εφαρμόσει τις κατάλληλες ποινές στους εμπλεκόμενους μαθητές σύμφωνα με τον κώδικα συμπεριφοράς των μαθητών του σχολείου. Σε αυτό, υπάρχει διαθέσιμη υποστήριξη για κάθε μαθητή και όποιον μπορεί να τη χρειαστεί», πρόσθεσε.

Το σχολείο διαθέτει ένα ευρύ φάσμα υποστήριξης για τους μαθητές, συμπεριλαμβανομένης μιας πλατφόρμας ανώνυμης αναφοράς θεμάτων (Stymie) και απασχόλησης Συμβούλων Καθοδήγησης, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών, Συντονιστών Υποστήριξης Νέων, Σχολικών Νοσηλευτών, Εφημερίων και Συμβούλων Κοινοτικής Εκπαίδευσης.