Το υπουργείο Υγείας του Εκουαδόρ επιβεβαίωσε ότι η Μπέλα Μοντόγια πέθανε από ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο αφού πέρασε μια εβδομάδα στην εντατική. Πρόσθεσε ότι η Μοντόγια παρέμενε υπό «μόνιμη επιτήρηση», αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ιατρική έρευνα γύρω από την υπόθεση, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η 76χρονη γυναίκα που είχε κηρυχθεί νεκρή και αιφνιδίασε τους συγγενείς της χτυπώντας το φέρετρό της κατά τη διάρκεια της αγρύπνιας νωρίτερα αυτό το μήνα, πέθανε μετά από επτά ημέρες στην εντατική. Η Μπέλα Μοντόγια ξύπνησε και άρχισε να χτυπά  στις 9 Ιουνίου αφού πέρασε πέντε ώρες μέσα στο φέρετρό της.

Ο Γκιλμπέρτο Μοντόγια, γιος της γυναίκας, επεσήμανε πως δεν έχει λάβει ακόμα καμία ιατρική εξήγηση για το τι συνέβη στη μητέρα του, αλλά προειδοποίησε πως δεν θα αφήσει την κατάσταση έτσι. 

Η σορός της Μοντόγια, η οποία ήταν συνταξιούχος νοσοκόμα, βρίσκεται πίσω στο ίδιο γραφείο τελετών όπου ξύπνησε. Ο γιος της είπε στο AP ότι θα ταφεί σε δημόσιο νεκροταφείο.

Μια τεχνική επιτροπή έχει σχηματιστεί για να επανεξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το νοσοκομείο εκδίδει πιστοποιητικά θανάτου, δήλωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας την περασμένη εβδομάδα.