Όλοι όσοι πενθούσαν σε μια αγρυπνία στο Εκουαδόρ έμειναν άναυδοι όταν η «νεκρή» συγγενής τους άρχισε να χτυπάει το φέρετρό της από μέσα. Η 76χρονη Bella Montoya ανέκτησε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια της αγρυπνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πόλη Babahoyo την περασμένη Παρασκευή.

Ένα απίστευτο βίντεο δείχνει γιατρούς να περιποιούνται τη Montoya αφού οι συγγενείς της συνειδητοποίησαν ότι ήταν ακόμα ζωντανή. Φαίνεται να αναπνέει καθώς τη βγάζουν από το φέρετρο και την τοποθετούν σε ένα φορείο.

«Με το αριστερό της χέρι χτυπούσε στο πλάι το φέρετρο και αυτό έτρεμε», δήλωσε ο γιος της Montoya, Gilbert Balberán, στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το Jam Press.

Ο Balberán ισχυρίζεται ότι η αγρυπνία πραγματοποιήθηκε μόλις τέσσερις ώρες αφότου η Montoya κηρύχθηκε νεκρή, με έναν ιατροδικαστή να του δίνει μάλιστα πιστοποιητικό θανάτου. Ως αιτία θανάτου της αναφέρθηκε η ανακοπή.

Σύμφωνα με τον Balberán, η ανακοπή της προκάλεσε καταληψία – μια κατάσταση που μοιάζει με ύπνωση και χαρακτηρίζεται από την ακαμψία του σώματος, τη μειωμένη ευαισθησία στον πόνο και την επιβράδυνση των σωματικών λειτουργιών, όπως η αναπνοή.

Το προσωπικό του νοσοκομείου φέρεται να πίστεψε ότι είχε πεθάνει.

Η Montoya νοσηλεύεται τώρα στο ίδιο νοσοκομείο που την κήρυξε νεκρή και ο γιος της λέει ότι η κατάστασή της είναι σταθερή.

«Η μητέρα μου λαμβάνει οξυγόνο. Η καρδιά της είναι σταθερή», δήλωσε. «Ο γιατρός της έσφιξε το χέρι και εκείνη αντέδρασε. Μου λένε ότι αυτό είναι καλό σημάδι γιατί σημαίνει ότι αντιδρά σιγά-σιγά».

«Τώρα, το μόνο που ζητώ είναι να βελτιωθεί η υγεία της μητέρας μου», πρόσθεσε. “»Τη θέλω ζωντανή και στο πλευρό μου».

Ο γιος περιέγραψε το γεγονός ως «θαύμα από τον Θεό», λέει ότι «προσπαθεί να συνειδητοποιήσει αυτό που συνέβη».

Το υπουργείο Υγείας του Ισημερινού έχει αναθέσει σε ειδική ομάδα να διερευνήσει την υπόθεση.