Μια γυναίκα που ισχυριζόταν επί χρόνια ότι ήταν η κρυφή μητέρα του Βλαντίμιρ Πούτιν πέθανε σε ηλικία 97 ετών. Η γυναίκα, που ζούσε υπό συνθήκες φτώχειας, έλεγε, επί δεκαετίες, ότι ο Ρώσος πρόεδρος ήταν γιος της, που γεννήθηκε αφού είχε σχέση με έναν παντρεμένο άνδρα.

Ο Πούτιν δεν αναγνώρισε ποτέ δημοσίως τους ισχυρισμούς της Βέρα Πούτινα, παρά το γεγονός ότι η γυναίκα προσκόμισε φωτογραφίες του γιου της, οι οποίες έδειχναν εκπληκτική ομοιότητα με τον 70χρονο, σήμερα, Ρώσο ηγέτη.

Η Βέρα ζούσε στο εξαιρετικά φτωχό χωριό Metekhi, στη Γεωργία. Η ίδια έλεγε πως έδωσε τον ηγέτη της Ρωσίας όταν ήταν μόλις 10 ετών.

Η γυναίκα εμφανίστηκε δημοσίως για πρώτη φορά το 1999, ωστόσο ο Πούτιν έγραψε στην αυτοβιογραφία του ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αγία Πετρούπολη, από μια γυναίκα που ονομαζόταν Μαρία και τον πατέρα του, που, επίσης, ονομαζόταν Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε ότι και οι δύο γονείς του πέθαναν από καρκίνο τη δεκαετία του 1990. Αλλά λεπτομέρειες για την παιδική ηλικία του ηγέτη ήταν εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν, με τις κύριες πηγές για την πρώιμη ζωή του να είναι συχνά ο ίδιος ο Πούτιν.

Η «κρυφή μητέρα» του Πούτιν, που πέθανε αυτή την εβδομάδα, δεν είχε έρθει σε επαφή μαζί του για 60 χρόνια. Πηγές στη Γεωργία επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με την dailymail.co.uk, ότι η Βέρα πέθανε από «γηρατειά» στην πρωτεύουσα, Τιφλίδα. Την Τρίτη, κηδεύτηκε στο χωριό της, το Metekhi.

Σύμφωνα με την ίδια, ο Πούτιν ήταν ο τρίτος γιος του ζευγαριού, με τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του να έχουν πεθάνει, ο ένας σε βρεφική ηλικία και ο άλλος από πείνα. Τα αρχεία από την πόλη Metekhi, δείχνουν ότι ένας Βλαντμίρ Πούτιν ήταν εγγεγραμμένος σε σχολείο του χωριού από το 1959 έως το 1960 και γεννήθηκε Γεωργιανός και όχι Ρώσος.

Η Βέρα Πούτινα είχε αναφέρει σε μια από τις τελευταίες της συνεντεύξεις πως «το όνειρό μου είναι να μην πεθάνω χωρίς να με δει και να μου μιλήσει ο Βόβα (όπως τον αποκαλούσε) τουλάχιστον μία φορά. Τον βλέπω συχνά στα όνειρά μου, αλλά δεν θέλει να μου μιλήσει. Τόσο στη ζωή όσο και στα όνειρα, είναι αναστατωμένος για ό,τι έκανα, δεν μπορεί να με συγχωρήσει».