Η νοσοκόμα Lucy Letby από τη Βρετανία που κατηγορείται ότι δολοφόνησε επτά μωρά με ινσουλίνη, ισχυρίζεται πως τα ακατέργαστα λύματα ενδέχεται να ευθύνονται για τους θανάτους των βρεφών.

Όπως αναφέρει ο theguardian.com, η δίκη της είναι σε εξέλιξη και η ίδια αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες εις βάρος της, παρά το γεγονός ότι έχουν βρεθεί σημειώσεις της, όπου τονίζει πως αισθάνεται άσχημα για όσα έκανε στα νεογέννητα.

«Είχαμε ακατέργαστα λύματα που έβγαιναν από τους νεροχύτες και έτρεχαν στο πάτωμα στο δωμάτιο νοσηλείας 1 (σ.σ. ΜΕΘ)… Ήταν σημαντικό να γνωρίζουμε ότι συχνά υπήρχαν προβλήματα με τα υδραυλικά. Είναι ένα θέμα που συμβάλλει αν η μονάδα είναι βρώμικη και το προσωπικό δεν μπορούσε να πλύνει τα χέρια του», είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, ανέφερε πως «το νοσοκομείο δεν ήταν ένα ασφαλές περιβάλλον εργασίας», χωρίς όμως να φέρεται να πείθει στο δικαστήριο.

Σημειώνεται, ότι η 32χρονη νοσοκόμα κατηγορείται για τη δολοφονία πέντε αγοριών και δύο κοριτσιών και την απόπειρα δολοφονίας άλλων 10 μωρών στο νοσοκομείο Countess of Chester της Βρετανίας. Σε όλες τις περιπτώσεις φέρεται να χρησιμοποίησε την ινσουλίνη ως μέσο δηλητηρίασης μωρών και παιδιών.