Η κόρη μιας γυναίκας από τη Βραζιλία αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κεφάλι της, καθώς το συγκεκριμένο άκρο του σώματος μεγαλώνει συνέχεια από τη στιγμή που γεννήθηκε, με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί να δει ή να περπατήσει.

Όπως αναφέρει η nypost.com, η 48χρονη Adalgisa Soares Alves πριν από τρεις δεκαετίες έμεινε έγκυος για πρώτη φορά και κάποια στιγμή ένιωσε κοιλιακό άλγος. Τότε, πήγε στον γιατρό στον όγδοο μήνα της εγκυμοσύνης και ο υπέρηχος αποκάλυψε πως το παιδί έπασχε από υδροκεφαλία.

Οι γιατροί έδωσαν λίγους μήνες ζωής, ωστόσο η κόρη της που ονομάζεται Graziely τους διέψευσε κατηγορηματικά και πλέον είναι 29 ετών. Πλέον, όμως αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, γιατί το κεφάλι συνεχίζει να μεγαλώνει και έχει αποκτήσει τέτοιο μέγεθος, ώστε να μη μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί.

Έτσι, δεν μπορεί να περπατήσει, να μιλήσει ή να δει, ενώ χρειάζεται 24ωρη φροντίδα, με τη μητέρα της να έχει αφιερώσει τη ζωή στην ανατροφή του παιδιού της. Μάλιστα, έχει δημιουργήσει λογαριασμούς στα social media, όπου δημοσιεύει στιγμιότυπα από την καθημερινότητα της, ώστε να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο, γύρω από τη συγκεκριμένη νόσο.

Επίσης, αναφέρει ότι η κόρη της λαμβάνει μια αναπηρική σύνταξη περίπου 450 δολάρια, ενώ δήλωσε πως «είμαι μια γυναίκα με μεγάλη πίστη και πάντα βάζω τον Θεό πάνω από όλα. Προσεύχομαι πολύ κάθε μέρα. Πάντα ελπίζω ότι η κόρη μου θα ζήσει για πολλά χρόνια».

Τι είναι η υδροκεφαλία

Σύμφωνα με το αμερικανικό δημοσίευμα, η υδροκεφαλία είναι συσσώρευση υγρού στις κοιλότητες βαθιά μέσα στον εγκέφαλο, που αυξάνει το μέγεθος τους και ασκεί πίεση στο όργανο.

Το εγκεφαλονωτιαίο υγρό ρέει κανονικά μέσα από τις κοιλίες και λούζει τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική, αλλά η πίεση του υπερβολικού εγκεφαλονωτιαίου υγρού που σχετίζεται με την υδροκεφαλία μπορεί να βλάψει τους εγκεφαλικούς ιστούς και να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα λειτουργίας του εγκεφάλου.

Λόγω της ταχείας συσσώρευσης υγρού λοιπόν, το κεφάλι του πάσχοντος μπορεί να διογκωθεί γρήγορα σε ένα ασυνήθιστο μέγεθος.