Επιτυχημένες οι συναντήσεις με το Ιράν

Αισιόδοξη η Χίλαρι Κλίντον


ΚΟΣΜΟΣ
2:31
14/12/2010
Επιτυχημένες οι συναντήσεις με το Ιράν
loading

Οι συζητήσεις που έγιναν την περασμένη εβδομάδα στη Γενεύη μεταξύ του Ιράν και των Έξι ήταν μια «καλή αρχ» και θα ακολουθηθούν από νέες συνομιλίες τον Ιανουάριο, δήλωσε αργά χθες Δευτέρα η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον.

«Η πρόσφατη συνάντηση στη Γενεύη της Ομάδας των Έξι ήταν μια καλή αρχή. Ήταν ακριβώς αυτό, όχι κάτι περισσότερο, αλλά ήταν μια καλή αρχή για μια σοβαρή επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ του Ιράν και της διεθνούς κοινότητας», τόνισε η Κλίντον.

«Συμφώνησαν για μια δεύτερη συνάντηση τον Ιανουάριο», πρόσθεσε η υπουργός μιλώντας από το Γουέικφιλντ (Καναδάς), όπου συμμετείχε σε μια σύνοδο των βόρειο-αμερικανών υπουργών Εξωτερικών μαζί με τον καναδό Λόρενς Κάνον και την μεξικάνα Πατρίσια Εσπινόζα.

Οι συζητήσεις που διεξήχθησαν τη Δευτέρα και την Τρίτη επικεντρώθηκαν στα πυρηνικά του Ιράν σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ για την Τεχεράνη είναι θέμα τιμής οι συνομιλίες να επικεντρωθούν στα πυρηνικά εν γένει.

Τόσο το Ιράν όσο και οι Έξι (τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ: ΗΠΑ, Ρωσία, Κίνα, Γαλλία και Βρετανία, συν τη Γερμανία) τις έχουν χαρακτηρίσει ως «εποικοδομητικές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει