Ένα απρόοπτο που παραλίγο να εξελιχθεί σε τραγωδία σημειώθηκε στην αυτοκινητοπομπή του βασιλιά Καρόλου, καθώς ένας θαυμαστής της βασιλικής οικογένειας, παραβίασε την ασφάλεια και έτρεξε για να βγάλει μια φωτογραφία, γλιτώνοντας για «λίγα δευτερόλεπτα» την ζωή του.

Σύμφωνα με την dailymail.co.uk, το περιστατικό μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση από το Sky News και φέρεται να είναι αυτό που έσωσε για κλάσματα δευτερολέπτου την ζωή του άνδρα, καθώς οι άνδρες ασφαλείας είδαν ότι δεν αποτελούσε απειλή.

Συγκεκριμένα, κοντά στον κόμβο Savoy Circus, στο East Acton του Λονδίνου, ο άνδρας που φορούσε ένα λευκό μπλουζάκι και μπλε παντελόνι, έτρεξε για 100 μέτρα και μπήκε στη μέση του δρόμου, αδιαφορώντας για τα οχήματα και στάθηκε μπροστά στην βασιλική Ρολς Ρόις.

Τότε, σήκωσε την φωτογραφική μηχανή του και τράβηξε μια φωτογραφία, ενώ σωματοφύλακες του Καρόλου, βγήκαν από το όχημα και απομάκρυναν τον άνδρα.

Μάλιστα, ο Φιλ Κάμπιον, ένας συνταξιούχος λοχίας, είπε ότι ο απερίσκεπτος φωτογράφος ήταν «χιλιοστά του δευτερολέπτου πριν από τον θάνατο».

Σημειώνεται, ότι στο Λονδίνο έχουν αναπτυχθεί 1.500 στρατιώτες και 10.000 αστυνομικοί, καθώς τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιηθεί η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ.