Αν εδώ στην Ελλάδα αναρωτιόμαστε πώς τα βγάζουν πέρα ο Βασίλης Σπανούλης και η Ολυμπία Χοψονίδου με έξι παιδιά, τι να πει η Kristina Ozturk, 24 μόλις ετών, που έχει… 21 παιδιά με παρένθετη μητέρα και άλλο ένα από προηγούμενη σχέση της. Και δεν φτάνει η δύσκολη καθημερινότητα (όχι και τόσο στην πραγματικότητα με 16 νταντάδες), ήρθε η σύλληψη του εκατομμυριούχου συζύγου για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και έφερε στη ζωή της πρώην στρίπερ τα πάνω κάτω.

Η νεαρή Kristina, που ζει στο Μπατούμι της Γεωργίας, ξόδεψε περισσότερα από 168.000 δολάρια για να αποκτήσει τα παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι τον Ιούλιο του 2021 και ξοδεύει κάθε χρόνο πάνω από 90.000 δολάρια για τις 16 νταντάδες που τη βοηθούν.

Όταν γνώρισε τον σύζυγό της, τον Τούρκο επιχειρηματία, Galip Ozturk, 57 ετών, είχε ήδη ένα παιδί από προηγούμενη σχέση της. Το ζευγάρι παντρεύτηκε και συμφώνησε να αποκτήσει… 105 παιδιά μέσω παρένθετης μητέρας.

Τα σχέδιά τους όμως κρέμονται τώρα από μια κλωστή μετά τη σύλληψη του Galip με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της παραποίησης εγγράφων.  Ο Τούρκος εκατομμυριούχος είχε ήδη διαφύγει από την Τουρκία το 2018, μετά την καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη που του είχε επιβληθεί σε σχέση με μια δολοφονία το 1996.

Στα τέλη Μαΐου, πλάνα τοπικού καναλιού έδειξαν την έφοδο των ειδικών δυνάμεων στο ξενοδοχείο του Galip στη Γεωργίας μετά τη σύλληψή του, η οποία επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομικών της χώρας, Nato Natroshvili.

«Δεν αντέχω τη μοναξιά και την απουσία του»: Η ανάρτηση της 24χρονης μετά τη σύλληψη του συζύγου της

Η μητέρα των 22 παιδιών, σε μία φορτισμένη ανάρτηση στο Instragram, στις αρχές του μήνα, μίλησε για τη μοναξιά που νιώθει μετά τη σύλληψη του συζύγου της.

«Το αίσθημα της μοναξιάς είναι τόσο έντονο ακόμα και με τόσους ανθρώπους γύρω μου. Είχα συνηθίσει την παρουσία του συζύγου μου συνεχώς μέσα στο σπίτι. Καθώς ο Galip δούλευε αποκλειστικά από το σπίτι τα τελευταία χρόνια, ήμασταν συνεχώς μαζί όλη τη μέρα και όταν το βράδυ, τα παιδιά ήταν στα κρεβάτια τους, συζητούσαμε ασταμάτητα. Ακόμα και όταν πήγαινα στην Τιφλίδα ή την Κωνσταντινούπολη, μιλούσαμε στο τηλέφωνο για ώρες, όλο το βράδυ.

Τώρα είναι όλα τόσο δύσκολα για ‘μένα. Δεν αντέχω τη σιωπή, δεν αντέχω την απουσία του, δεν μπορώ να κοιμάμαι και να ξυπνάω μόνη, δεν μπορώ να δω το χαμόγελό του, να ακούσω τη φωνή του και να νιώσω την αγκαλιά του» έγραψε η Kristina.

Λίγο μετά τη σύλληψη του Galip, η Kristina παραδέχτηκε ότι δυσκολευόταν να εξηγήσει στη μεγαλύτερη κόρη της, Vika, τι είχε συμβεί.

Η καθημερινότητα της Kristina – «Οι μέρες μου δεν είναι ποτέ βαρετές»

Η 24χρονη – η οποία φέρεται να ζει σε τριώροφη έπαυλη με την οικογένειά της – δήλωσε ότι εκείνη και ο Galip επέλεξαν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο της παρένθετης μητέρας επειδή ήθελαν να αποκτήσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πολλά παιδιά.

Το πρώτο τους παιδί, ο Mustafa, γεννήθηκε στις 10 Μαρτίου του 2020 και το τελευταίο, η Judy, είναι μόλις τριών μηνών.

«Μπορώ να σας πω με βεβαιότητα ότι οι μέρες μου δεν είναι ποτέ βαρετές. Κάθε μέρα είναι διαφορετική και περιλαμβάνει πολλά πράγματα» είχε πει η Kristina στο Fabulous, όταν οι μέρες για την οικογένειά της ήταν πιο εύκολες.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η νεαρή μητέρα ξοδεύει 4.000 δολάρια την εβδομάδα για τα απαραίτητα για τα μωρά – μεταξύ των οποίων πάνες (20 μεγάλες συσκευασίες) και 53 κουτιά βρεφικό γάλα.

Σε ένα πρόσφατο Q&A στο Instagram, η Kristina εξήγησε τη ρουτίνα της οικογένειας, αποκαλύπτοντας ότι κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, τα παιδιά τρώνε χωριστά από τους γονείς τους, καθώς ο Galip επιστρέφει αργά από τη δουλειά.

Οι νταντάδες του ζευγαριού δουλεύουν με κυλιόμενο πρόγραμμα, τέσσερις μέρες μέσα, δύο μέρες έξω και όλες μένουν μέσα στο σπίτι, με υπνοδωμάτια κοντά στα παιδιά και δική τους κουζίνα.

Ερωτηθείς αν κάθε νταντά «έχει αναλάβει ένα συγκεκριμένο παιδί», η Kristina είπε: «Όχι, δεν υπάρχουν δεσμεύσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας – φυσικά, μια συγκεκριμένη νταντά είναι υπεύθυνη για ένα συγκεκριμένο παιδί, αλλά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας οι νταντάδες αλλάζουν».

Ένας follower ρώτησε αν η μητέρα είναι σε θέση να «περνάει ποιοτικό χρόνο» με καθένα από τα πολλά παιδιά της, και η ίδια απάντησε: «Πολλές φορές με έχουν ρωτήσει πώς έχω αρκετό χρόνο για κάθε παιδί, αν αφιερώνω χρόνο μόνη μου στο καθένα. Ναι, έχουμε έναν ιδιαίτερο δεσμό με κάθε παιδί. Εύχομαι κάθε γονιός να μπορεί να αφιερώνει όλο τον χρόνο του στα παιδιά του, γιατί αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή».

Τα μωρά της Kristina και του Ozturk: Mustafa, 19 μηνών, Mariam, 18 μηνών, Ayrin, 18 μηνών, Alisa, 18 μηνών, Hasan, 17 μηνών, Judi, 17 μηνών, Harper, 16 μηνών, Teresa, 16 μηνών, Huseyin, 16 μηνών και Anna, 15 μηνών, Isabella, 15 μηνών, Ismail, 14 μηνών, Mehmet, 14 μηνών, Ahmet, 14 μηνών, Ali, 13 μηνών, Kristina, 13 μηνών, Sara, ενός έτους, Lokman, ενός έτους, Galip, 11 μηνών, Olivia, 9 μηνών και Judy, 3 μηνών.

Η Kristina αποκάλυψε επίσης ότι μία από τις παρένθετες μητέρες ήθελε να κρατήσει το μωρό, αφότου γέννησε, παρά το γεγονός ότι στη Γεωργία δεν έχει κανένα δικαίωμα μετά τη γέννηση.

Οι αυστηρές οδηγίες στις νταντάδες – Οι φωτογραφίες με τα… κακά στις πάνες

Η Kristina ισχυρίζεται ότι η ίδια έχει αναλάβει το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής φροντίδας των παιδιών και φροντίζει να περνάει κάθε μέρα χρόνο με τα μωρά της. Ωστόσο, παραδέχτηκε επίσης ότι η φροντίδα ενός τόσο μεγάλου αριθμού παιδιών ταυτόχρονα αποδείχθηκε πιο δύσκολη από ό,τι πίστευε.

«Περνάω τον μέγιστο δυνατό χρόνο με τα παιδιά μου, αλλά ακόμα και όταν δεν είμαι μαζί τους, ελέγχω τα πάντα. Επισημαίνω σε κάθε νταντά που κάνει αίτηση για δουλειά ότι δεν επιτρέπεται καμία ερασιτεχνική δραστηριότητα και η ανατροφή των παιδιών γίνεται αυστηρά σύμφωνα με τις οδηγίες μου».

Η Kristina είπε ακόμα ότι «δίνει οδηγίες» για το «τι να διαβάζουν τα παιδιά, με ποια σειρά, σε ποια ώρα και με ποια διάρκεια».

Παράλληλα, εξήγησε τι κάνει όταν τα παιδιά κλαίνε: «Αν το παιδί αρχίσει να κλαίει, απαγορεύω στις νταντάδες να το πάρουν αγκαλιά. Πρέπει απλά να τους αποσπάσουν την προσοχή για να ηρεμήσουν».

Η 24χρονη λέει ότι ταΐζει τα παιδιά της μόνο με «σπιτικά γεύματα». «Το φαγητό είναι αυστηρά υπολογισμένο σε γραμμάρια – ούτε ένα περισσότερο ή λιγότερο».

Απαιτεί επίσης από τις νταντάδες να βγάζουν φωτογραφία τη βρώμικη πάνα κάθε μωρού, ώστε να μπορεί να διαπιστώσει αν το περιεχόμενό της έχει «καλό χρώμα και σύσταση».

«Κάθε παιδί έχει ένα ημερολόγιο που καταγράφει ΟΛΕΣ τις λεπτομέρειες της ζωής του – τι έφαγε, πόσο έφαγε, πώς κοιμήθηκε, πώς περπάτησε, πόσες φορές πήγε στην τουαλέτα, πόσες φορές έκλαιγε, τι αλλαγές συνέβησαν με το σώμα του» συνεχίζει.