Από την στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία, άρχισαν να φουντώνουν τα σενάρια για την υγεία του Βλαντιμίρ Πούτιν και η Daily Mail υποστήριξε ότι βρήκε ακόμη ένα ανησυχητικό στοιχείο για την υγεία του, καθώς δεν έδωσε το παρών σε ετήσιο αγώνα χόκεϊ.

Όπως σημείωσε η dailymail.co.uk, ο Ρώσος πρόεδρος ταξίδεψε στο Σότσι, όμως αρνήθηκε να πάρει μέρος στον ετήσιο αγώνα χόκεϊ επί πάγου, ο οποίος θεωρείται ο αγαπημένος του και έχει χρησιμοποιηθεί ως μοχλός προπαγάνδας για να δείξει ότι χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, ενώ «αναμενόταν» να συμμετέχει στον αγώνα, επέλεξε να στείλει ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο εύχεται «καλή επιτυχία στις παγομαχίες και ας νικήσει ο καλύτερος».

Ο Πούτιν σε αγώνα χόκεϊ στη Ρωσία το 2021

Η Daily Mail αναφέρει ότι ο Πούτιν απουσίαζε μόνο μία φορά μέσα σε μία δεκαετία, με αποτέλεσμα αυτή να είναι η δεύτερη απουσία του. Παράλληλα, προσθέτει ότι το συγκεκριμένο γεγονός μπορεί να μην ήταν ανησυχητικό από μόνο του, αλλά λόγω του πολέμου, του οικονομικού αποκλεισμού που βιώνει η Ρωσία και των σεναρίων που διακινούνται, ενδέχεται να υπάρχει σημαντικό θέμα στην υγεία του.

Με βάση το βρετανικό δημοσίευμα, ο Πούτιν εικάζεται ότι νοσεί από Πάρκινσον, γιατί δυτικοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι έχουν δει το χέρι του να τρέμει σε αρκετές δημόσιες εμφανίσεις που έχει κάνει τους τελευταίους μήνες και ιδιαίτερα μετά την έναρξη του πολέμου.