Οι αξιωματούχοι των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών έχουν αποδείξεις ότι οι θεάσεις UFO έχουν οδηγήσει σε δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία, όπως εγκαύματα από ακτινοβολία, παράλυση, ακόμη και εγκεφαλικές βλάβες, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη έκθεση από ένα μυστικό πρόγραμμα του Πενταγώνου που έκλεισε το 2012.

Η μελέτη ταξινομεί διαφορετικούς τύπους συναντήσεων με άγνωστα αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που συνοδεύονται από θεάσεις φαντασμάτων, yetis ή πνευμάτων και άλλων που οδηγούν σε τραυματισμούς, θάνατο, ακόμη και σε «μόνιμη βλάβη».

Περιλαμβάνει επίσης μια περίληψη των επιπτώσεων που προκαλούνται από UFO, η οποία συντάχθηκε από μια ιδιωτική μη κερδοσκοπική εταιρεία το 1996 και κυμαίνεται από την πιο συνηθισμένη – απαγωγή – μέχρι παράλυση, τραυματισμούς στα μάτια, ηλεκτροσόκ και ακόμη και σεξουαλικές συναντήσεις.

επαφή με UFO

Η έκθεση του 2010 συγκέντρωσε 42 περιπτώσεις ανεπιθύμητων ενεργειών από ιατρικούς φακέλους και 300 από «αδημοσίευτες» περιπτώσεις.

Το έγγραφο αποτελεί μέρος 1.500 σελίδων από το καταργηθέν πλέον Πρόγραμμα Αναγνώρισης Προηγμένων Αεροπορικών Απειλών (AATIP) που δόθηκε στη δημοσιότητα στην εφημερίδα The Sun από την Υπηρεσία Πληροφοριών Άμυνας.

Επαφή με UFO: Απαγωγές, απώλεια χρόνου, εγκαύματα ακόμα και σεξουαλικές επαφές

‘Έχουν αναφερθεί με ακρίβεια αρκετά περιστατικά/ατυχήματα και έχουν αποκτηθεί ιατρικά δεδομένα, ώστε να υποστηρίζεται η υπόθεση ότι ορισμένα προηγμένα συστήματα έχουν ήδη αναπτυχθεί και είναι αδιαφανή για την πλήρη κατανόηση των ΗΠΑ’, αναφέρεται στην έκθεση.

Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα στην εφημερίδα The Sun στο πλαίσιο αιτήματος του νόμου περί ελευθερίας της πληροφόρησης από το 2017. Συντάχθηκε για το μυστικό πρόγραμμα AATIP, την ύπαρξη του οποίου αποκάλυψε ο πληροφοριοδότης και πρώην επικεφαλής του προγράμματος Luis Elizondo την ίδια χρονιά.

Η μελέτη φέρει τον τίτλο «Anomalous Acute And Subacute Field Effects on Human and Biological Tissues». Έχει ημερομηνία 11 Μαρτίου 2010. «Υπάρχουν διαβαθμισμένες πληροφορίες που είναι άκρως σχετικές με το αντικείμενο αυτής της μελέτης και μόνο ένα μικρό μέρος της διαβαθμισμένης βιβλιογραφίας έχει δοθεί στη δημοσιότητα», αναφέρεται στο έγγραφο.

Στην έκθεση επισυνάπτεται ένας κατάλογος φυσιολογικών επιδράσεων που έχουν βιώσει όσοι έχουν έρθει σε επαφή με UFO ή UAP (Unidentified Aerial Phenomena). Ο κατάλογος καταρτίστηκε το 1996 από το Mutual UFO Network και καλύπτει τη χρονική περίοδο από το 1873 έως το 1994.

Μεταξύ των επιδράσεων είναι: Απαγωγές (129 αναφερθείσες περιπτώσεις), ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις σε οχήματα (77), αντιληπτή απώλεια χρόνου (75), εγκαύματα (41), ηλεκτρικά σοκ (23), επιδράσεις σε δυναμικά πεδία (18) και σεξουαλικές επαφές (5).

Πιλότοι που πλησίασαν τα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα ανέφεραν εγκαύματα

Ο Elizondo, ο οποίος ήταν επικεφαλής του προγράμματος 22 εκατομμυρίων δολαρίων του Πενταγώνου που μελετούσε τα UFO, μίλησε στο περιοδικό GQ για ορισμένα από αυτά τα φαινόμενα σε συνέντευξή του τον Νοέμβριο.

«Πρέπει να είμαι προσεκτικός, δεν μπορώ να μιλήσω πολύ συγκεκριμένα, αλλά θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι λαμβάνεις μια αναφορά από έναν πιλότο που λέει: “Lue, είναι πραγματικά περίεργο. Πετούσα και πλησίασα σε αυτό το πράγμα και γύρισα σπίτι και ήταν σαν να έπαθα ηλιακό έγκαυμα. Ήμουν κόκκινος για τέσσερις ημέρες», είπε.

«Λοιπόν, αυτό είναι σημάδι ακτινοβολίας. Αυτό δεν είναι έγκαυμα από τον ήλιο, είναι έγκαυμα από ακτινοβολία. Τότε [ένας πιλότος] θα μπορούσε να πει, αν [είχαν] πλησιάσει λίγο πιο κοντά, “Lue, είμαι στο νοσοκομείο. Έχω συμπτώματα που είναι ενδεικτικά βλάβης από μικροκύματα, δηλαδή εσωτερικές βλάβες, και ακόμη και στον εγκέφαλό μου υπάρχει κάποια μορφολογία εκεί”».

Και πρόσθεσε: «Και τότε μπορεί να έχεις κάποιον που να πλησιάσει πολύ κοντά και να πει: “Ξέρεις, Lue, είναι πραγματικά παράξενο. Ένιωσα ότι ήμουν εκεί μόνο πέντε λεπτά, αλλά όταν κοίταξα το ρολόι μου πέρασαν 30 λεπτά, αλλά χρησιμοποίησα μόνο πέντε λεπτά καυσίμων. Πώς είναι δυνατόν;».

«Λοιπόν, υπάρχει λόγος γι’ αυτό, πιστεύουμε, και πιθανότατα έχει να κάνει με τη στρέβλωση του χωροχρόνου».

Οι διαφορετικές βαθμίδες των στενών επαφών

επαφή με UFO

Η έκθεση δείχνει την έκταση στην οποία η κυβέρνηση μελετά τα ΑΤΙΑ, φτάνοντας στο σημείο να βαφτίζει διαφορετικούς διαφορετικούς τύπους συναντήσεων με διαφορετική βαθμολογία.

Οι «ανώμαλες συμπεριφορές» βαθμολογούνται ως ΑΝ1, οι οποίες δεν έχουν μόνιμα φυσικά αποτελέσματα, όπως φώτα και εκρήξεις. Οι ΑΝ3 συνοδεύονται από «συσχετιζόμενες οντότητες», όπως φαντάσματα, yetis, πνεύματα, ξωτικά και άλλες «μυθικές/θρυλικές οντότητες». Τα ΑΝ5 είναι αυτά που περιλαμβάνουν αναφορές τραυματισμών και θανάτων.

Παρομοίως, οι κοντινές συναντήσεις, ή CEs, χωρίζονται σε CE1s, στις οποίες ένα UFO έρχεται σε απόσταση 500 ποδιών από έναν μάρτυρα, CE2, στις οποίες μια κοντινή συνάντηση αφήνει ίχνη προσγείωσης ή τραυματισμούς στον μάρτυρα, και CE4s, στις οποίες ο μάρτυρας πέφτει θύμα απαγωγής. Τα CE5 είναι στενές συναντήσεις που έχουν ως αποτέλεσμα μόνιμο ψυχολογικό τραυματισμό ή θάνατο.

Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα ΑΤΙΑ είναι «άγνωστης προέλευσης που μπορεί να αποτελούν απειλή για τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών».

Το πρόγραμμα λειτούργησε από το 2007 έως το 2012.