Ο Μπιλ Νέλσον θέλει να πιστέψει ότι δεν μπορεί να είμαστε τόσο εγωιστές που να πιστεύουμε ότι είμαστε μόνοι μας. Ο Επικεφαλής της NASA εξέτασε το πλήθος των πρόσφατων θεάσεων υψηλού προφίλ από UFO που κατέγραψαν πιλότοι του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ. Ο Νέλσον ισχυρίζεται ότι δεν καταλαβαίνει πραγματικά τι ήταν αυτά τα φαινόμενα, ενώ σχολιάζει πως θεωρεί λάθος έως «αδύνατο» να αποκλειστεί ότι μιλάμε για καταγραφή τεχνολογίας που υποδηλώνει εξωγήινη ζωή.

Ο Νέλσον, πρώην αστροναύτης και γερουσιαστής της Φλόριντα, είναι επικεφαλής της NASA από τον Μάιο. Πρόσφατα μίλησε σε μια ζωντανή συνέντευξη στο Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια, στην οποία ασχολήθηκε με τα πάντα, από τις διαστημικές σχέσεις με την Κίνα μέχρι το ζήτημα των θεάσεων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV). Στη συζήτηση, ο Νέλσον λέει ότι έχουν γίνει περισσότερες από 300 αναγνωρισμένες θεάσεις ΑΤΙΑ από το 2004. Η προέλευσή τους, ωστόσο, παραμένει άγνωστη.

«Μίλησα με αυτούς τους πιλότους και ξέρουν ότι είδαν κάτι και τα ραντάρ τους ήταν κλειδωμένα σε αυτό. Δεν ξέρουν τι είναι. Και δεν ξέρουμε ούτε εμείς τι είναι», είπε ο Νέλσον στον καθηγητή Λάρι Σαμπάτο, διευθυντή του Κέντρου Πολιτικής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια.

«Αλλά υπάρχουν άλλοι πλανήτες σαν τη Γη εκεί έξω; Σίγουρα το πιστεύω»

«Ελπίζουμε ότι δεν είναι ένας αντίπαλος εδώ στη Γη που έχει αυτό το είδος τεχνολογίας. Σε κάθε περίπτωση καταγράψαμε κάτι. Και έτσι αυτή είναι μια αποστολή που τρέχει συνεχώς. Αναζητούμε συνεχώς, “Ποιος είναι εκεί έξω;”, “Ποιοι είμαστε;”, “Πώς φτάσαμε εδώ;”, “Πώς γίναμε όπως είμαστε;”, “Πώς αναπτυχθήκαμε;” “Πώς εκπολιτιστήκαμε;”. Και “είναι αυτές οι ίδιες συνθήκες εκεί έξω σε ένα σύμπαν που έχει δισεκατομμύρια άλλους ήλιους και δισεκατομμύρια άλλους γαλαξίες;” Είναι τόσο μεγάλο που δεν μπορώ να το συλλάβω», ανέφερε.

Και συμπλήρωσε: «Τώρα υπάρχουν ακόμη και θεωρίες ότι μπορεί να υπάρχουν άλλα σύμπαντα. Και αν συμβαίνει αυτό, ποιος είμαι εγώ που θα πω ότι ο πλανήτης Γη είναι η μόνη τοποθεσία με μια μορφή ζωής που είναι πολιτισμένη και οργανωμένη όπως η δική μας;»

«Σας λέω τι με κάνει να σκέφτομαι: καλύτερα να γίνω καλύτερος διαχειριστής αυτού που έχουμε γιατί το καταστρέφουμε. Ξέρω ποια είναι η αποστολή μου: να είμαι καλύτερος διαχειριστής αυτού του πλανήτη και καλύτερος πολίτης του πλανήτη», πρόσθεσε. «Αλλά υπάρχουν άλλοι πλανήτες σαν τη Γη εκεί έξω; Σίγουρα το πιστεύω γιατί το σύμπαν είναι τόσο μεγάλο».