Το γυμναστήριο από ένας χώρος άσκησης, ευεξίας και καλοπέρασης, συχνά μετατρέπεται σε χώρο που άνθρωποι νιώθουν άβολα. Είτε γιατί κάποιος σχολιάζει (θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία) επίμονα το σώμα τους, είτε γιατί προχωρά σε παραβιαστικές συμπεριφορές. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι γυναίκες έχουν να διηγηθούν ένα παραβιαστικό περιστατικό που τους συνέβη σε κάποιο χώρο άθλησης.

Συχνά οι γυναίκες και ως μέσο προφύλαξης από τέτοιες συμπεριφορές μοιράζονται τις αρνητικές τους εμπειρίες στο γυμναστήριο, από τη λήψη βίντεο ή τη φωτογράφιση χωρίς άδεια έως και την παρενόχληση.

Αλλά μια γυναίκα έχει γίνει viral, μαζί με έναν άγνωστο άνδρα στο γυμναστήριο, αφού δημοσίευσε ένα βίντεο σχετικά με μια θετική εμπειρία που είχε στο γυμναστήριο, επαινώντάς τον που δεν κοίταξε επίμονα τα οπίσθιά της ενώ έκανε μία άσκηση ακριβώς μπροστά του.

Το βίντεο με τα 4,5 εκατομμύρια views

Η χρήστης του TikTok, Libby Christensen (@libbychristensen) βιντεοσκοπούσε τον εαυτό της να κάνει ασκήσεις squat, με έναν άνδρα να κάθεται πίσω της στη γωνία του βίντεο, κοιτάζοντας το πάτωμα πριν προχωρήσει στη δική του προπόνηση.

«Απλώς πρέπει να επαινέσω αυτόν τον άντρα που ήταν πίσω μου ενώ έκανα squat», έγραψε η Christensen στο βίντεο. «Ένιωθα τόσο άβολα που με κοιτούσαν όλοι, αλλά πολύ ευγνώμων που ο πισινός μου δεν ήταν το επίκεντρο της προσοχής αυτού του άνδρα». Αφού είδε το βίντεο, ομολόγησε ότι οι πράξεις του νεαρού την έκαναν να νιώθει «άνετα».

Από τότε που μοιράστηκε τη θετική της εμπειρία στο γυμναστήριο, το TikTok της Christensen έχει λάβει 4,5 εκατομμύρια προβολές, σχεδόν 425.000 likes, μαζί με χιλιάδες σχόλια από ανθρώπους που μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Υπήρχαν άνδρες που σημείωσαν πώς προσπαθούν να αποφύγουν να κάνουν τις γυναίκες να νιώθουν άβολα στο γυμναστήριο.

‘Ένα άτομο έγραψε: «Η κλασική τακτική κοιτάζοντας το πάτωμα: Χμ, ¨α ναι, το πάτωμα είναι φτιαγμένο από πάτωμα”».

«Όταν βρίσκομαι σε αυτή τη θέση στο γυμναστήριο, κινούμαι φοβούμενος ότι οι γυναίκες νομίζει ότι είμαι κάποιος ανώμαλος που τις παρακολουθεί. Το άβολο συναίσθημα αφορά και τις δύο κατευθύνσεις μερικές φορές», είπε ένα άλλο άτομο.

Σε αυτό το σχόλιο η Christensen απάντησε: «Σίγουρα σε νιώθω εδώ! Είναι δύσκολο να μετρήσεις τις προθέσεις των ανθρώπων, ειδικά όταν περπατάμε όλοι σιωπηλοί!».