Μόλις στα τέσσερα χρόνια του ο μικρός Aidan Jackowiak Smith από τη Βρετανία που έπασχε από μία από τις σπανιότερες διαταραχές στον κόσμο έφυγε από τη ζωή. Ο μικρός έπασχε από το Σύνδρομο Cloves με αποτέλεσμα το κορμί του να γεμίζει όγκους.

Το αγοράκι δεν μπορούσε να μιλήσει ή να περπατήσει και πρόσφατα είχε αρχίσει να πηγαίνει στο σχολείο. Πριν τρεις εβδομάδες, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του, εμφάνισε μία λοίμωξη που του προκάλεσε προβλήματα στους πνεύμονες.

Εισήχθη σε νοσοκομείο του Μπλάκπουλ και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Μάντσεστερ όπου η αναπνοή του υποστηριζόταν μηχανικά.

Χθες, ο μικρός άφησε την τελευταία του πνοή.

«Είμαστε σοκαρισμένοι που χάσαμε τον Aidan σε τόσο μικρή ηλικία. Ήταν μαχητής μέχρι το τέλος αλλά τελικά η μάχη ήταν πολύ δύσκολη γι’ αυτόν. Δεν θα τον ξεχάσουμε ποτέ και ποτέ δεν θα ξεχάσουμε πόση αγάπη και υποστήριξη είχαμε από την κοινότητά μας στο Northumberland κατά τη διάρκεια της σύντομης ζωής του Aidan», δήλωσε ο πατέρας του.

Το Σύνδρομο Cloves εκτιμάται πως εντοπίζεται σε 130 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και δεν υπάρχει μέχρι στιγμής γνωστή θεραπεία, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

O γενναίος Aidan όταν ήταν μωρό υποβλήθηκε σε μεγάλη χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση ιστού από το πρόσωπο και το λαιμό του, που τον εμπόδιζε να αναπνεύσει και να καταπιεί.

Οι γονείς του είχαν ταξιδέψει και στην Αμερική για να συναντήσουν τον γιατρό που είχε ανακαλύψει το σύνδρομο.

Αργότερα ο μικρός έλαβε πρωτοποριακή φαρμακευτική αγωγή, υπό δοκιμή, με την ελπίδα να αλλάξει τα δεδομένα και να μην χρειάζεται άλλη επέμβαση.

Σύμφωνα με τη Mirror, ο πατέρας του Aidan κράτησε τη δουλειά του ενώ η μητέρα του συχνά έπαιρνε άδειες άνευ
αποδοχών για να τον πάει στο νοσοκομείο. Συχνά οι οδηγοί ταξί της περιοχής τους τους μετέφεραν δωρεάν, μια χειρονομία καλής θελήσεως.

Η οικογένεια προχώρησε και σε αναμόρφωση του σπιτιού στο Alnwick με τους ντόπιους εργάτες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Τον Μάρτιο το Channel Five μετέδωσε το ντοκιμαντέρ «Το σπανιότερο αγόρι στον κόσμο», με πρωταγωνιστή τον Aidan.

Αλλά στη ζωή τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε και ο θαρραλέος μικρούλης υπέκυψε στις ανυπέρβλητες δυσκολίες της ασθένειάς του…