Ένα παιδί βρήκε βελόνα ραπτικής φυτεμένη μέσα σε σοκολάτες που του έδωσαν ενώ βρισκόταν έξω κατά τη διάρκεια του Halloween στο Οχάιο των ΗΠΑ. Η αστυνομία χαρακτήρισε το περιστατικό τρομακτικό ενώ από τις εικόνες που έδωσε το αστυνομικό τμήμα της περιοχής φαίνεται ότι η σοκολάτα ήταν καλά κλεισμένη αλλά εξείχε από τη μία πλευρά η κορυφή της βελόνας.

H σοκολάτα δόθηκε στο παιδί από κάποιον στην πόλη Φοστόρια, περίπου 40 μίλια νότια του Τολέδο, ενώ συμμετείχε στο καθιερωμένο trick-or-treating το βράδυ του Σαββάτου.

«Αν και γνωρίζουμε ότι εμπλέκονται μόνο δύο κομμάτια σοκολάτας, το λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη και τρομοκρατούμαστε που κάποιος θα ήταν τόσο παρανοημένος ώστε να θέλει να βλάψει παιδιά στην κοινότητά μας», δήλωσε ο επικεφαλής Keith Loreno σε γραπτή δήλωση.

Σοκάρουν οι φωτογραφίες με τη σοκολάτα και τη βελόνα

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα το αστυνομικό τμήμα έδειχναν ένα από τα γλυκά, μια μπάρα Kit Kat, με μια βελόνα να βγαίνει από τη μία άκρη του περιτυλίγματος.

Μια δεύτερη εικόνα έδειξε τη ράβδο κομμένη με τη βελόνα ενσωματωμένη μέσα.

«Όλοι έχουμε ακούσει για τέτοιου είδους πράγματα να συμβαίνουν, αλλά το να βρίσκουμε ότι κάποιος από την κοινότητά μας έκανε μία τέτοια πράξη είναι πραγματικά ανησυχητικό», ανέφερε η αστυνομία στο Facebook.

Το τμήμα προέτρεψε όλους τους γονείς που είχαν βγάλει τα παιδιά τους στην περιοχή τους για να γιορτάσουν το Halloween να μεταφέρουν γλυκά στο Κοινοτικό Νοσοκομείο ProMedica Fostoria όπου θα πραγματοποιούνταν ακτινογραφίες.

Παρά τα ανησυχητικά γεγονότα, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου του Ντέλαγουερ Τζόελ Μπεστ, ο οποίος παρακολουθεί παραποιημένα γλυκά για το Halloween από το 1958, είπε στο CNN ότι είναι σπάνια.

«Δεν μπορώ να βρω κανένα στοιχείο ότι κάποιο παιδί έχει σκοτωθεί ή τραυματιστεί σοβαρά από μολυσμένη λιχουδιά που ελήφθη κατά τη διάρκεια του trick-or-treating», είπε ο Μπεστ.