Μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν τις προηγούμενες ημέρες σε όλο τον πλανήτη ακολουθούν στις επόμενες φωτογραφίες. Οι πλέον αντιπροσωπευτικές εικόνες της εβδομάδας έχουν πάντα τα εξής συστατικά: Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος και αυτό δεν αλλάζει.

Και αυτό διότι, εάν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες. Στα στιγμιότυπα που ακολουθούν, λοιπόν, συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πώς κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Associated Press τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Αρκαλοχώρι, Κρήτη, Ελλάδα: Συντρίμμια και πόνος μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου

Τεράστιες ήταν οι καταστροφές που άφησε πίσω του ο σεισμός των 5,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που χτύπησε σκληρά την Κρήτη τη Δευτέρα 27/9 στοιχίζοντας τη ζωή σε έναν συμπολίτη μας.

Χαλάσματα από τον σεισμό στην Κρήτη

«Η εικόνα που έχουμε από την πρώτη φάση των ελέγχων είναι ότι σε ένα ποσοστό που φτάνει μέχρι και το 80%, τα σπίτια και στους δύο δήμους είναι ακατάλληλα για να μείνουν οι άνθρωποι, τουλάχιστον για όσο διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη το φαινόμενο και συνεχίζονται οι μετασεισμοί», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας ΠΑΜ-ΠΣΕΑ και Διαχείρισης Τεχνικών Μέσων της Περιφέρειας Κρήτης, Γιάννης Λεονταράκης.

Σκηνές για τους σεισμόπληκτους της Κρήτης

Σύμφωνα με ανάρτηση του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η εδαφική παραμόρφωση στην ευρύτερη περιοχή γύρω από το επίκεντρο του σεισμού -με βάση τη δορυφορική συμβολομετρική απεικόνιση του πεδίου- εκτιμάται σε 14 εκατοστά στην κατεύθυνση του δορυφόρου.

Λα Πάλμα, Ισπανία: Το πύρινο ποτάμι έφτασε στον ωκεανό

Στον Ατλαντικό Ωκεανό έφτασε το βράδυ της Τρίτης 28/9 η λάβα του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα που εισήλθε σε φάση εκρηκτικής δραστηριότητας πριν από σχεδόν 2 εβδομάδες στο νησί Λα Πάλμα των Κανάριων νήσων, φαινόμενο το οποίο ανησυχεί ειδικούς, που εξηγούν ότι είναι δυνητικά επικίνδυνο.

Το σμίξιμο της λάβας, λιωμένων βράχων και άλλων υλικών με θερμοκρασία 1.000 και πλέον βαθμών Κελσίου, με το νερό της θάλασσας, που έχει θερμοκρασία 20-25° Κελσίου, εγείρει ανησυχία λόγω του ότι θα σημάνει πιθανόν την έκλυση τοξικών αερίων και βλαβερών μικροσωματιδίων επικίνδυνων για τον άνθρωπο.

Λονδίνο, Μεγάλη Βρετανία: Μάχη για ένα μπουκάλι βενζίνη

Απίστευτες οι σκηνές που διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στα πρατήρια της Μεγάλης Βρετανίας κατά την διάρκεια της μεγάλης κρίσης έλλειψης καυσίμων. Πολίτες έρχονται στα χέρια, εργαζόμενοι λιντσάρονται ενώ έχουν βγει μέχρι και μαχαίρια στη μάχη για ένα μπουκάλι βενζίνης.

Βερολίνο Γερμανία: Η Μέρκελ έφυγε αλλά ποιος έρχεται;

Κυβερνητικό συνασπισμό «φανάρι» με Καγκελάριο τον υποψήφιο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Όλαφ Σολτς «δείχνουν» δύο νέες δημοσκοπήσεις, στις οποίες ο υποψήφιος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) φαίνεται να συγκεντρώνει σημαντικό ποσοστό δυσαρέσκειας της κοινής γνώμης. Οι εκλογές στη Γερμανία σήμαναν μια ιστορική αλλαγή σκηνικού στην κυβέρνηση της Γερμανίας με τη Μέρκελ να φεύγει αλλά να μην υπάρχει ακόμα καθαρή εικόνα για τον διάδοχό της.

Μαδρίτη, Ισπανία: Η λύτρωση μετά την ιστορική νίκη

Τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της πανηγύρσε η Σέριφ των Δημήτρη Κολοβού και Γιώργου Αθανασιάδη, αφού νίκησε τη Ρεάλ με 2-1 στη Μαδρίτη την Τετάρτη 29/9.

Αρχικά έγινε η πρώτη ομάδα της Μολδαβίας που εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Ακολούθησε η πρώτη νίκη σε αυτή τη διοργάνωση (αντίπαλος η Σαχτάρ) και τώρα το παραμύθι της Σέριφ συνεχίζεται με αδιανόητο τρόπο κερδίζοντας την κάτοχο 13 κυπέλλων πρωταθλητριών Ρεάλ.

Λονδίνο, Αγγλία: Ο Μποντ είναι και πάλι εδώ

Με τη λίστα των καλεσμένων να απαρτίζεται από κατόχους βραβείων Όσκαρ αλλά και μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, η νέα ταινία του Τζέιμς Μποντ «No Time To Die» προβλήθηκε εντέλει στην πολυαναμενόμενη παγκόσμια πρεμιέρα στο Λονδίνο την Τρίτη 28/9 στο πιο υψηλού κύρους κόκκινο χαλί, από την έναρξη της πανδημίας της covid-19.

Πεκίνο, Κίνα: Βόλτα με έλκηθρο μέσα από εικονική πραγματικότητα

Μια γυναίκα φοράει ένα σετ γυαλιών εικονικής πραγματικότητας ενώ κάνει μια προσομοιωμένη βόλτα με έλκηθρο σε ένα περίπτερο της κινεζικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών China Unicom στο PT Expo στο Πεκίνο. Η ετήσια έκθεση παρουσιάζει κινεζικές και ξένες εταιρείες τηλεπικοινωνιών.

Ιεροπηγή, ελληνοαλβανικά σύνορα: Ο δρόμος προς ένα καλύτερο αύριο περνά από τα χαλάσματα

Κορίτσια από το Σουδάν κάθονται μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο φυλάκιο του στρατού κοντά στο χωριό Ιεροπηγή, στη βόρεια Ελλάδα, στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Εκεί βρίσκεται ένα σχετικά ομαλό τμήμα των κακοτράχαλων συνόρων της Ελλάδας με την Αλβανία το οποίο έχει μετατραπεί στον κύριο διάδρομο για τους μετανάστες που ζητούν ένα καλύτερο αύριο προς την ευημερούσα καρδιά της Ευρώπης.

Ασουσιόν, Παραγουάη: Οι δρόμοι φλέγονται για τις καταλήψεις γης

Ένας διαδηλωτής χρησιμοποιεί μια σφεντόνα στις συγκρούσεις με την αστυνομία κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των ιθαγενών εναντίον ενός προτεινόμενου νομοσχεδίου που ποινικοποιεί τις καταλήψεις γης, έξω από το Κογκρέσο της Παραγουάης

Εάν το νομοσχέδιο περάσει, θα επηρεάσει αρκετές αυτόχθονες κοινότητες που κατοικούν για αυτοσχέδιους οικισμούς εν αναμονή της επιστροφής των εδαφών τους.

Μομπάσα, Κένυα: Η αγάπη δεν μπαίνει σε καραντίνα

Μπορεί να κλειστήκαμε στα σπίτια μας για πάρα πολύ καιρό. Μπορεί να ξεχάσαμε τι σημαίνει ανθρώπινη επαφή. Πλέον καταλαβαίνουμε τις εκφράσεις μόνο από τα μάτια γιατί φοράμε συνέχεια μάσκες. Αυτό που δεν έχει καταφέρει να κάνει ο κορονοϊός είναι να βάλει σε καραντίνα την αγάπη και να περιορίσει την φαντασία.

Σανά, Υεμένη: Κοιτάζοντας στα μάτια τη φρίκη του πολέμου

Ένας υποστηρικτής των Χούτι, τραυματίας πολέμου προσεύχεται στον τάφο συγγενών του, που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατων συγκρούσεων, σε νεκροταφείο στη Σανά της Υεμένης.

Δύο ημέρες σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων της Υεμένης και των ανταρτών Χούτι είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο περισσοτέρων των130 μαχητών, κυρίως από την πλευρά των ανταρτών.

Καμπούλ, Αφγανιστάν: Το χαμόγελο του παιδιού μπορεί να μας σώσει

Η ζωή στο Αφγανιστάν από τη στιγμή που την εξουσία πήραν ξανά οι Ταλιμπάν έχει δυσκολέψει πάρα πολύ. Το μέλλον των κοριτσιών, των γυναικών και των μειονοτήτων είναι αβέβαιο. Η μικρή Λάιλα φωτογραφίζεται καθώς παίζει σε μια φτωχή γειτονιά όπου εκατοντάδες εσωτερικά εκτοπισμένοι από το ανατολικό τμήμα της χώρας ζουν εδώ και χρόνια, στην Καμπούλ.