Σάλος έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ με ένα νέο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει έναν σκύλο της αστυνομίας να δαγκώνει έναν Αφροαμερικανό κατά τη σύλληψή του στο Μιζούρι.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, αστυνομικοί κλήθηκαν το πρωί της Δευτέρας καθώς ένας άνδρας είχε μπει στα γραφεία μιας εταιρείας στο Woodson Terrace. Ο άνδρας φέρεται να ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών και σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς των αστυνομικούς, τους απειλούσε. Παρά τις απειλές ότι θα άφηναν τον σκύλο ελεύθερο αν δε σταματούσε να αντιστέκεται στη σύλληψη, ο άνδρας δε συμμορφώθηκε και έτσι οι αστυνομικοί επιστράτευσαν το σκύλο.

Στο βίντεο που διέρρευσε από κάποιον περαστικό που τραβούσε το περιστατικό με το κινητό του τηλέφωνο, φαίνεται ο σκύλος να επιτίθεται στον Αφροαμερικανό, το όνομα του οποίου δεν έχει γίνει γνωστό, ενώ ο άνθρωπος ουρλιάζει από τον πόνο. Στην αρχή τον δαγκώνει για περίπου 30 δευτερόλεπτα, έπειτα το αφεντικό του τον σταματά και ο άνδρας προσπαθεί να κάνει ένα βήμα αλλά παραπατά μέχρι που το σκυλί τον ξαναρπάζει από το πόδι για άλλα 30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του αποδοθούν κατηγορίες.

Διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα την Παρασκευή ζητώντας να απολυθούν οι τρεις αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στο περιστατικό.

Το FBI ξεκίνησε έρευνα για τη σύλληψη του Αφροαμερικανού ενώ ο επικεφαλής του τμήματος δήλωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την υπηρεσία.