Ένα αστυνομικό θρίλερ εκτυλίχθηκε χθες στους δρόμους μιας πόλης της Βραζιλίας, όταν ένοπλοι ληστές τράπεζας πήραν ομήρους και τους χρησιμοποίησαν ως ανθρώπινες ασπίδες, βάζοντάς τους στις οροφές και τα καπό των οχημάτων διαφυγής τους.

Οι ληστές είπαν στους ομήρους ότι θα τους πυροβολήσουν στο πρόσωπο αν δεν παρέμεναν πάνω στα αυτοκίνητα, είπε ένας από τους ομήρους.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι κρατήθηκαν όμηροι για τουλάχιστον δύο ώρες. Η αστυνομία αναζητά τους ληστές, οι περισσότεροι από τους οποίους διαφεύγουν της σύλληψης.

Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους και ένας ύποπτος, στην επεισοδιακή ληστεία στην πόλη Araçatuba.

«Το μόνο που σκεφτόμουν ήταν ότι θα πεθάνω», είπε ένας από τους ομήρους στη βραζιλιάνικη ιστοσελίδα UOL, σύμφωνα με το BBC. Ο άντρας, ο οποίος ζήτησε να διατηρήσει την ανωνυμία του για λόγους ασφαλείας, είπε ότι ένας ένοπλος τον σταμάτησε στον δρόμο όπου ήταν με το μηχανάκι του.

Παρόλο που πυροβολισμοί είχαν ήδη ακουστεί στην πόλη ο ίδιος δεν είχε καταλάβει τον κίνδυνο. «Νόμιζα ότι ήταν πυροτεχνήματα. Ξαφνικά ένας άντρας με έσπρωξε από το μηχανάκι και μου είπε να σταματήσω. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν έλεγχος της αστυνομίας, αλλά μετά κατάλαβα».

Περιέγραψε τους ληστές ως «επιθετικούς» και αποφασισμένους να τρομοκρατήσουν τους ομήρους τους. «Αν έβλεπαν κάποιον να κοιτά από ένα παράθυρο, πυροβολούσαν προς εκείνη την κατεύθυνση για να τους τρομάξουν όλους και για να μας δείξουν ότι δεν έπαιζαν», είπε ο άντρας.

Ένας άλλος όμηρος είπε στην ιστοσελίδα G1 ότι τον σταμάτησαν και τον χρησιμοποίησαν σαν ανθρώπινη ασπίδα. «Μου είπαν να βγω από το αμάξι, έσκισαν τη μπλούζα μου και πέταξαν το καπέλο μου στο έδαφος.

Με έβαλαν στο καπό ενός αυτοκινήτου και μου είπαν: Αν αφεθείς, αν προσπαθήσεις να πέσεις κάτω, θα σταματήσω το αυτοκίνητο και θα σε πυροβολήσω στο πρόσωπο. Νομίζω ότι δεν έχω κρατηθεί τόσο δυνατά ποτέ ξανά».

Η μητέρα ενός ομήρου χαρακτήρισε θαύμα το γεγονός ότι ο γιος της είχε επιβιώσει. «Του είπαν να ανέβει στο καπό και να κρατηθεί με τα χέρια του. Παραλίγο να πέσει και να πεθάνει».

Σύμφωνα με την ίδια, οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι σε μια αγροτική περιοχή και χρειάστηκαν ώρες για να επιστρέψουν με τα πόδια.