Το βίντεο που δείχνει τους κατοίκους της Λίμνης Ευβοίας να εγκαταλείπουν το νησί τους με φέρι μποτ έχει κάνει τον γύρο του κόσμο. Οι συγκλονιστικές εικόνες που καταγράφηκαν από την κάμερα περιγράφονται σε άρθρο του Guardian και συγκρίνονται με πλάνα από ταινία καταστροφής.

Αναφερόμενος σε μεγάλες και παράλληλα άσχημες στιγμές που βίωσε τα τελευταία χρόνια ο κόσμος όπως η κατάρρευση των Δίδυμων Πύργων αλλά και η εισβολή οπαδών του Τραμπ στο Καπιτώλιο o Guardian τονίζει πως στη συλλογή των θλιβερών γεγονότων έρχεται να προστεθεί και το συγκεκριμένο βίντεο.

Η πιο πρόσφατη ζοφερή προσθήκη σε αυτήν την ανυπόφορη συλλογή είναι ένα βίντεο που γυρίστηκε, πριν από λίγες ημέρες και δείχνει ένα φέρι μποτ που πλέει στο νερό ενώ η μανιασμένη φωτιά αποτεφρώνει το ελληνικό νησί της Ευβοίας, αναφέρει το σχετικό άρθρο.

«Φαίνεται απίστευτο και δεν οφείλεται μόνο σε αυτό που δείχνει, αλλά και στο πώς το δείχνει» υπογραμμίζει ο Guardian αναφέροντας πως το βίντεο έχει ήδη σχεδόν δύο εκατομμύρια προβολές και οι χρήστες που το έχουν δει κάνουν λόγο για εικόνες από ταινία καταστροφής.

«Μοιάζει σχεδόν τέχνη: μια σουρεαλιστική μίνι ταινία ενός ονείρου. Παραδόξως θεατρικό, θυμίζει τις σκηνικές φωτογραφίες του Gregory Crewdson, τις εικόνες του Thomas Struth, τα τοπία του Anselm Kiefer» επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο του Guardian.

«Το βίντεο με το πλοίο είναι ένα όραμα της κόλασης. Λες και ο Δάντης γύρισε το Inferno με το iPhone του» υπογραμμίζεται στο άρθρο.

«Έτσι φαίνεται η κλιματική αποκάλυψη από το κατάστρωμα ενός τουριστικού σκάφους. Είναι ένα όραμα που πρέπει να δούμε, μια υπενθύμιση ότι η σκληρή δουλειά για να κρατήσουμε τον πλανήτη μας να μην γίνει κόλαση δεν μπορεί να αναβληθεί άλλο. Έχουμε ξεμείνει από χρόνο. Πρέπει να ξυπνήσουμε. Πρέπει να το πούμε μέχρι να ακούσει κάποιος: κάτι πρέπει να γίνει» προστίθεται από τον Guardian.

«Στην αρχή το βίντεο ήταν απλά αποπροσανατολιστικό. Χρειάζεται λίγος χρόνος – μου πήρε λίγο – για να καταλάβω τι έβλεπα» αναφέρει ο συντάκτης του άρθρου.