Ο Τζο Μπάιντεν συνελήφθη στον φακό συγχυσμένος, προσπαθώντας να συμβουλευτεί τις σημειώσεις του για να απαντήσει στις ερωτήσεις δημοσιογράφου.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε μάλιστα κάτι για το οποίο είχε ενημερωθεί ο αμερικανός πρόεδρος λίγο νωρίτερα…

Η αμήχανη στιγμή του Τζο Μπάιντεν που φούντωσε τις φήμες για την υγεία του

Το άβολο περιστατικό με τον Μπάιντεν έκανε τον πρώην γιατρό του Λευκού Οίκου στην κυβέρνηση Τραμπ να ισχυριστεί ότι ο αμερικανός πρόεδρος πρέπει να υποβληθεί σε έλεγχο των γνωστικών του ικανοτήτων.

Η δημοσιογράφος τον ρώτησε για μια πρόσφατη κυβερνοεπίθεση που αποδίδουν κάποιοι στους Ρώσους, με τον Μπάιντεν να βρίσκεται μέσα σε κατάστημα του Μίσιγκαν το Σάββατο.

Ο 78χρονος πρόεδρος τη διέκοψε για να πει πως «δεν είμαστε σίγουροι πως είναι οι Ρώσοι. Με ενημέρωναν όσο ήμουν στο αεροπλάνο. Γι’ αυτό και άργησα να κατεβώ από το αεροπλάνο».

Και τότε άρχισε να συμπεριφέρεται περίεργα, ψάχνοντας αδέξια τις σημειώσεις στην τσέπη του για να απαντήσει στη ρεπόρτερ. Κι όλα αυτά την ώρα που η ταμίας του καταστήματος τον ρωτούσε αν θέλει απόδειξη, χωρίς ωστόσο να παίρνει απάντηση από τον Μπάιντεν.

Είναι άλλο ένα συμβάν με τον αμερικανό πρόεδρο που προκαλεί αμηχανία για την κατάστασή του. Γι’ αυτό και ο πρώην γιατρός του Λευκού Οίκου, Ronny Jackson, επιμένει πως οι Δημοκρατικοί πρέπει να ζητήσουν από τον Μπάιντεν να περάσει από τα ίδια διαγνωστικά τεστ για την πνευματική του κατάσταση με αυτά που είχε περάσει ο 75χρονος Τραμπ.

Ο Jackson πιστεύει πως ο πρόεδρος οφείλει να ελεγχθεί για άνοια και απώλεια μνήμης, όπως δήλωσε στο Fox News: «Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να δεις αυτή τη συμπεριφορά και να παρατηρήσεις πως κάτι ανησυχητικό συμβαίνει».

Τον προηγούμενο μήνα, σε συνέντευξη Τύπου κατά τη σύνοδο των G7, ο Μπάιντεν μπέρδεψε τη Συρία και τη Λιβύη τρεις φορές. Αλλά και την αντιπρόεδρό του την αποκάλεσε πρόσφατα «πρόεδρο Χάρις»…