Μια ακόμη χάρη έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ πριν εγκαταλείψει τον Λευκό Οίκο και το αξίωμά του. Πρόκειται για τον Κεν Κούρσον, έναν οικογενειακός φίλο της οικογένειας του απερχόμενου προέδρου των ΗΠΑ και αρχισυντάκτη μιας εφημερίδας της Νέας Υόρκης, πρώην ιδιοκτησίας του γαμπρού του, Τζάρεντ Κούσνερ.

Αμερικανοί εισαγγελείς στο Μπρούκλιν, τον Οκτώβριο απήγγειλαν κατηγορίες στον Κούρσον για διαδικτυακό εκφοβισμό που σχετιζόταν με το διαζύγιό του το 2015. Όπως ανέφεραν οι εισαγγελείς, εκείνος έστελνε απειλητικά μηνύματα σε ανθρώπους, μεταξύ άλλων σε κάποιον τον οποίο κατηγόρησε για την κατάρρευση του γάμου του.

Ο Κούρσον, ένας πολιτικός σύμβουλος και πρώην συντάκτης ομιλιών του προσωπικού δικηγόρου του Τραμπ, Ρούντι Τζουλιάνι, διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας ιδιοκτησίας του Κούσνερ, The Observer, από το 2013 μέχρι να παραιτηθεί το 2017.

Η εφημερίδα στήριξε τον Τραμπ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι εισαγγελείς είχαν αρχίσει να διερευνούν τον Κούρσον το 2018, μετά από έλεγχο μητρώου, και για αναφορές σχετικά με τον διορισμό του από τον Αμερικανό τέως πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο του κυβερνητικού οργανισμού National Endowment for the Humanities.

Ανακοινώνοντας τη χάρη, ο Λευκός Οίκος υποστήριξε ότι η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε μόνο λόγω του διορισμού του και ότι η πρώην σύζυγος του Κούρσον είχε εκφράσει «αηδία» για τη σύλληψή του.