Σοροί ανθρώπων κρατούνται σε μια προσωρινή κατασκευή, καθώς το νοσοκομείο της κομητείας Σάρεϊ στην Αγγλία δεν τους χωρά πλέον λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως γράφουν βρετανικά ΜΜΕ, περίπου 170 πτώματα έχουν μεταφερθεί στο προσωρινό νεκροτομείο, που άνοιξε για πρώτη φορά τον περασμένο Απρίλιο στη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας.

Οι περισσότεροι από τους μισούς που έχουν μεταφερθεί εκεί έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κορονοϊό.

Τα νεκροτομεία του νοσοκομείου της κομητείας μπορούν να φιλοξενήσουν 600 σορούς, αλλά είναι γεμάτα. Το προσωρινό νεκροτομείο μπορεί να φιλοξενήσει 800 σορούς.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 έχει φτάσει σε επίπεδα ρεκόρ στην Αγγλία, με τον αριθμό των νεκρών από κορονοϊό να ξεπερνά τις 80.00 το Σαββατοκύριακο.

Στο μεταξύ, η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που ανιχνεύθηκε στη Μεγάλη Βρετανία, εντοπίστηκε και στη Ρωσία, σε ένα πρόσωπο που επέστρεψε από τη συγκεκριμένη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα (10/01) η επικεφαλής της Ρωσικής Υγειονομικής Υπηρεσίας Rospotrebnadzor, Άννα Ποπόβα.

Η νέα παραλλαγή του κορονοϊού που ανακαλύφθηκε πρόσφατα στη Μεγάλη Βρετανία μπορεί να είναι 50% έως 74% πιο μεταδοτική σε σχέση με τα άλλα υφιστάμενα στελέχη, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Μετά την ανίχνευση της παραλλαγής αυτής, σχεδόν 50 χώρες ανέστειλαν τις τελευταίες εβδομάδες τις αφίξεις ταξιδιωτών από το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Ρωσία είχε αναστείλει τις αεροπορικές της συνδέσεις με τη Βρετανία στις 21 Δεκεμβρίου.

Η βρετανική παραλλαγή του ιού έχει ήδη εντοπιστεί σε αρκετές χώρες όπως η Κίνα, ο Καναδάς, οι ΗΠΑ, η Πορτογαλία, η Γαλλία, η Ιορδανία, η Νότια Κορέα και η Χιλή.