Ο 34χρονος Jesse Van Loozen έπεσε νεκρός στις 3 Αυγούστου, σε ένα περίεργο περιστατικό που προκάλεσε αναταραχή στην τοπική κοινότητα.

Η αστυνομία της Νότιας Καλιφόρνια έδωσε προσφάτως στη δημοσιότητα το βίντεο από τη στολή του αστυνομικού που δείχνει τα όργανα του νόμου να ανοίγουν πυρ και να τον πυροβολούν σχεδόν εξ επαφής. Ο άντρας κρατούσε μαχαίρι.

Το περιστατικό έλαβε χώρα σε 6ώροφο πάρκινγκ. «Έι, πρόσεξε, μαχαίρι», ακούμε έναν αστυνομικό να φωνάζει την ώρα που ο 34χρονος εμφανίζεται από τη σκάλα, πριν τον πυροβολήσουν και τραυματίσουν θανάσιμα.

Ο Van Loozen πέθανε λίγο αργότερα στο νοσοκομείο. Το βίντεο έχει υποστεί μοντάζ από την αστυνομία, κι έτσι δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο τι ακριβώς συμβαίνει πριν τον πυροβολήσουν.

Ένας αστυνομικός τραυματίστηκε μάλιστα στο περιστατικό από πυρά συναδέλφων του και αναρρώνει στο σπίτι του, σύμφωνα με το ανακοινωθέν της αστυνομίας.

Οι αστυνομικοί απάντησαν σε μια καταγγελία για έναν άντρα που κρατούσε μαχαίρι και είχε κλειδωθεί στο κλιμακοστάσιο του πάρκινγκ.

«Έι, βγες έξω, το μόνο που θέλουμε να κάνουμε είναι να μιλήσουμε», ακούμε έναν αστυνομικό να λέει στο υλικό.

Σύμφωνα με την εισαγγελία του Λος Άντζελες, ιατροδικαστής, σερίφης και εισαγγελέας ερευνούν το περιστατικό…