Παραδέχτηκε σήμερα η μητέρα μιας γυναίκας, η οποία είχε απολυθεί από το δημόσιο της επαρχίας Λεόν όπου εργαζόταν, ότι δολοφόνησε τη συντηρητική πρόεδρο και επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος της επαρχίας αυτής, την Ισαμπέλ Καράσκο, όπως ανέφερε σήμερα μια πηγή προσκείμενη στις έρευνες.

Η 55χρονη Μαρία Μονσεράτ Γκονθάλεθ Φερνάντεθ και η 35χρονη κόρη της Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ Γκονθάλεθ συνελήφθησαν και τη Δευτέρα, λίγη ώρα μετά τη δολοφονία της Καράσκο. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας εξήγησε αμέσως ότι επρόκειτο για μια πράξη «προσωπικής εκδίκησης» με αφορμή την απόλυση της 35χρονης.

«Η μητέρα ομολόγησε ότι ήταν η αυτουργός της δολοφονίας και ότι σχεδίαζε την πράξη αυτή εδώ και δύο χρόνια», σημείωσε η πηγή που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και άλλη μία γυναίκα, μια δημοτική αστυνομικός η οποία παρέδωσε χθες το όπλο του εγκλήματος, ένα ρεβόλβερ, στις αστυνομικές αρχές.

Η 59χρονη Καράσκο, γνωστή στην Ισπανία για την έντονη προσωπικότητά της, δολοφονήθηκε με πολλές σφαίρες ενώ διέσχιζε μια πεζογέφυρα στη Λεόν, τη Δευτέρα. Το έγκλημα αυτό προκάλεσε αποτροπιασμό σε όλη τη χώρα που δεν είναι συνηθισμένη σε τέτοιου είδους ενέργειες αφότου διέκοψε τη δράση της η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, η οποία είχε εξαπολύσει σειρά επιθέσεων εναντίον πολιτικών και αιρετών αρχόντων τη δεκαετία του 1990 και στις αρχές του 2000.

Σύμφωνα με μια πηγή από τον δήμο της Λεόν η Μονσεράτ Τριάνα Μαρτίνεθ, κόρη ενός επιθεωρητή της τοπικής αστυνομίας, είχε προσληφθεί ως προσωρινή υπάλληλος αλλά έχασε τη δουλειά της το 2011, όταν η θέση δόθηκε σε κάποιον άλλο. Μάλιστα, οι αρχές απαίτησαν από την Μαρτίνεθ να τους επιστρέψει το ποσό των 12.000 ευρώ που είχε λάβει και κέρδισαν τη δικαστική διαμάχη με την πρώην υπάλληλο.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.