Η επόμενη σύνοδος κορυφής της ομάδας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), που θα αντικαταστήσει εκείνην της G8 που επρόκειτο να διεξαχθεί στο Σότσι της Ρωσίας, θα γίνει στις 4 και 5 Ιουνίου στις Βρυξέλλες, επιβεβαίωσε απόψε το γραφείο Τύπου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

«Οι ηγέτες της G7 θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες στις 4-5 Ιουνίου 2014» ανέφερε το Συμβούλιο στον λογαριασμό του στο Twitter.

Οι ηγέτες των επτά χωρών —ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία, Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία και Ιαπωνία— θα συναντηθούν στην έδρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες με τους προέδρους του Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι οποίοι θα εκπροσωπήσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στην έκτακτη σύνοδό τους στις 24 Μαρτίου, στο περιθώριο της διεθνούς συνόδου της Χάγης για τα πυρηνικά, οι ηγέτες των επτά χωρών συμφώνησαν να ακυρώσουν τη σύνοδο του Σότσι με αφορμή την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η ένταση στην Ουκρανία έχει κλιμακωθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την κατάληψη πολλών δημόσιων κτιρίων στα ανατολικά της χώρας από φιλορώσους αυτονομιστές.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.