Στα 19 του ο Jarrod Lawrence από την Αυστραλία έχει κληθεί να αντιμετωπίσει καταστάσεις που δεν απασχολούν άλλους συνομήλικούς του και είναι πλέον «η κεφαλή» της οικογένειάς του. Έχει αναλάβει δηλαδή τη φροντίδα των δύο μικρότερων αδελφών του, του 16χρονου Blake και του 14χρονου Dylan.

Με τον πατέρα τους να έχει φύγει από τη ζωή από το 2008, τα αγόρια μεγάλωναν με τη μαμά τους, η οποία όμως τον περασμένο μήνα έπαθε διπλό ανεύρυσμα. Λίγες μέρες αργότερα ο Jarrod κλήθηκε να πάρει τη δύσκολη απόφαση της αποσύνδεσής της από τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή. Η κηδεία έγινε δυο μέρες μετά, ανήμερα των γενεθλίων του…

Με τη ζωή να τους δείχνει το σκληρό της πρόσωπο, τα τρία αδέλφια είχαν ο ένας τον άλλο για να αντλούν δύναμη. Ακόμα και η κοινή πορεία τους στη ζωή όμως κινδύνευσε: με όλες τις ιατρικές οφειλές σε εκκρεμότητα, μια μεγάλη υποθήκη να βαραίνει το σπίτι τους και τις ανάγκες τους να τρέχουν, τα τρία ορφανά πλέον αγόρια αντιμετώπισαν το ενδεχόμενο να χάσουν το σπίτι τους. Στην περίπτωση αυτή θα χωρίζονταν αφού ο καθένας θα έπρεπε να φιλοξενηθεί σε διαφορετικές δομές ή ανάδοχες οικογένειες.

Στο σημείο αυτό είναι που άλλαξε τον ρου της ιστορίας η καλοσύνη των ξένων: η περιπέτεια των τριών αγοριών δημοσιοποιήθηκε μέσω της εκπομπής «A Current Affair» του αυστραλιανού Channel 9 και οι τηλεθεατές κλήθηκαν να βοηθήσουν με όποιο ποσό μπορούσαν. Τα στελέχη του σταθμού περίμεναν οι πολίτες να καταθέσουν όποιο μικρό ποσό
μπορούσαν και ι μεγάλες επιχειρήσεις να συμβάλουν με μεγαλύτερα ποσά.

Αλλά αυτό που συνέβη τις 48 ώρες που ακολούθησαν δεν το περίμενε κανείς. Έχοντες αλλά και μη έχοντες προσέφεραν από το περίσσευμα ή το υστέρημά τους για να βοηθήσουν τα τρία αγόρια και ο λογαριασμός που ανοίχτηκε στο όνομα του Jarrod Lawrence γρήγορα έφτασε τα 750.000 δολάρια, ποσό που εξακολουθεί να αυξάνεται.

«Είναι απίστευτο, είναι εκπληκτικό», σχολίασε στη Daily Mail Australia ο 19χρονος. «Περάσαμε δύσκολα αλλά θα τα καταφέρουμε».

Στις δυσκολίες πρέπει να προστεθεί και η περιπέτεια υγείας του μικρότερου από τα αδέλφια, του Dylan, που το 2012 υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκων στον εγκέφαλο και αναρρώνει.

«Θα μείνουμε ενωμένοι. Το σχολείο μας συμπεριφέρθηκε καταπληκτικά, και όλοι επίσης», πρόσθεσε ο Jarrod.

Με τη συνεισφορά των συμπολιτών τους τα τρία αδέλφια θα μπορέσουν να κρατήσουν το σπίτι τους, ενώ το κόστος για τη φοίτησή τους στο σχολείο καλύφθηκε από το ίδιο.

Η γιαγιά τους Jan Lingard, που ζει στο Κουίνσλαντ, ξέσπασε σε λυγμούς όταν ενημερώθηκε για το ποσό ενίσχυσης των εγγονών της.

«Σε ευχαριστώ Αυστραλία, σας ευχαριστώ όλους, το αξίζετε», τόνισε, «η κόρη μου θα ήταν τόσο περήφανη για τους
γιους της».

Όταν η υποθήκη ξεπληρωθεί και εξοφληθούν και οι ιατρικές οφειλές, όλες οι αποφάσεις για τα οικονομικά θα λαμβάνονται και από τα τρία αδέλφια, είπε ο Jarrod. «Θα βάλω λεφτά στην άκρη για τις ανάγκες που θα έχουν τα αδέλφια μου στο μέλλον, όταν έρθει η ώρα θα τους ρωτήσω τι θέλουν να τα κάνουν», κατέληξε.