Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Ιταλία συνεχίζεται, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στις Αρχές. Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 1.462 νέες μολύνσεις, ενώ εννέα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Χθες είχαν διαγνωσθεί 1.411 περιστατικά, με 5 νεκρούς.

Οι Αρχές της γειτονικής χώρας έκαναν γνωστό ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν 97.000 τεστ. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό από την αρχή της πανδημίας στην Ιταλία μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε η περιφέρεια της Ρώμης, το 38% των πολιτών που προέκυψαν θετικοί στον ιό το τελευταίο 24ωρο επέστρεψαν από διακοπές στην Σαρδηνία. Επίσης, 316 κρούσματα καταγράφηκαν στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, 183 στην περιφέρεια της Νάπολης και 166 σε εκείνη της Ρώμης. Συνολικά, 74 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Βιντσέντσο ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας με πρωτεύουσα την Νάπολη, δήλωσε μέσω διαδικτύου ότι πρέπει να αυξηθούν τα πρόστιμα τα οποία η αστυνομία και οι καραμπινιέροι επιβάλλουν στους πολίτες που δεν φορούν προστατευτική μάσκα. Παράλληλα, τόνισε ότι «πριν ανοίξουν τα σχολεία, στις 14 Σεπτεμβρίου, πρέπει να εξακριβωθεί πόσοι εκπαιδευτικοί είναι θετικοί στον ιό, πώς θα μπορούν να μεταφέρονται τα παιδιά στα σχολικά συγκροτήματα και αν θα τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας μέσα στις τάξεις».

Στην περιφέρεια της Ρώμης, τέλος, αυξάνονται τα τεστ για τους τουρίστες που επιστρέφουν από την Σαρδηνία. Οι ταξιδιώτες μπορούν να υποβληθούν σε αυτό μένοντας μέσα στο αυτοκίνητό τους, και το αποτέλεσμα βγαίνει μέσα σε μόλις τριάντα λεπτά. Από την Δευτέρα, στα τεστ θα είναι δυνατόν να υποβληθούν και οι τουρίστες που αναχωρούν από το λιμάνι της Τσιβιταβέκια με προορισμό το νησί της Σαρδηνίας.

Ισπανία: 3.829 νέες μολύνσεις καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες

Παράλληλα, η Ισπανία διέγνωσε 3.829 νέες μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας, από 6.000 την προηγούμενη ημέρα.

Συνολικά 439.286 μολύνσεις έχουν καταγραφεί από την έναρξη της πανδημίας. Τις προηγούμενες επτά ημέρες, 129 άνθρωποι πέθαναν από τον ιό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών σε 29.011, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία μπορεί να αλλάξουν μελλοντικά καθώς η Ισπανία προσαρμόζει αναδρομικά τα επίσημα στοιχεία της.

Μεγάλη Βρετανία: 1.276 νέες μολύνσεις με COVID-19

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε 1.276 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από την COVID-19 τις τελευταίες 24 ώρες, από 1.522 που είχε καταγράψει χθες.

Άλλοι εννέα άνθρωποι πέθαναν αφού είχαν βρεθεί θετικοί στην ασθένεια μέσα σε 28 ημέρες.

Η Μεγάλη Βρετανία αυξάνει τον αριθμό τεστ που διενεργεί, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου υπάρχουν τοπικές εξάρσεις της ασθένειας.

Ρωσία: Ξεπέρασαν τις 980.000 τα κρούσματα του νέου κορονοϊού

Στη Ρωσία, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.829 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φθάσει τα 980.405, κατατάσσοντας τη Ρωσία στην τέταρτη θέση στον κόσμο ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 110 θάνατοι, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν χάσει την ζωή τους 16.914 άνθρωποι.

Ουγγαρία: Κλείνει τα σύνορά της από την 1η Σεπτεμβρίου

Όσον αφορά την Ουγγαρία, θα απαγορεύσει πλήρως την πρόσβαση στο έδαφός της για τους μη κατοίκους της χώρας από την προσεχή Τρίτη σε μια προσπάθεια να εξαλείψει την αύξηση του αριθμού των μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε σήμερα (28/08) η κυβέρνηση κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

«Από 1η Σεπτεμβρίου, οι ξένοι πολίτες δεν θα επιτρέπεται να εισέλθουν στο έδαφος της Ουγγαρίας. Οι Ούγγροι πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό θα πρέπει να τίθενται σε καραντίνα για 14 ημέρες ή να παρουσιάσουν δύο τεστ αρνητικά στον ιό», δήλωσε ο Γκέργκελι Γκούλιας, ο προσωπάρχης του πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εξαιρέσεις για την είσοδο αλλοδαπών στη χώρα θα αποτελούν οι στρατιωτικές αποστολές, οι διελεύσεις για ανθρωπιστικούς λόγους και τα επαγγελματικά ή διπλωματικά ταξίδια.

Ο Γκούλιας πρόσθεσε επίσης: «Υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής του ιού και οι περισσότερες νέες μολύνσεις προέρχονται από το εξωτερικό. Οι Ούγγροι που εισέρχονται στη χώρα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι το τεστ, δεν θα πληρωθεί από το κράτος. Η επιδημιολογική ταξινόμηση των χωρών έχει καταργηθεί, η Ουγγαρία είναι πράσινη, όλες οι άλλες χώρες περνούν στο εξής στο κόκκινο».