Βηρυτός: Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν εξετάζει ακόμα την «εξωτερική ανάμειξη» στη φονική έκρηξη

«Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει αεροφωτογραφίες»


ΚΟΣΜΟΣ
14:58
07/08/2020
Βηρυτός: Ο πρόεδρος Μισέλ Αούν εξετάζει ακόμα την «εξωτερική ανάμειξη» στη φονική έκρηξη
2
loading

Ο πρόεδρος του Λιβάνου δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με την φονική έκρηξη στην αποθήκη του λιμανιού της Βηρυτού εξετάζει αν αυτή προκλήθηκε από αμέλεια, από ατύχημα ή από πιθανή εξωτερική παρέμβαση, όπως ανέφερε σήμερα το γραφείο του επικαλούμενο δηλώσεις που έκανε ο ίδιος στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

«Η αιτία δεν έχει ακόμη διακριβωθεί. Υπάρχει η πιθανότητα εξωτερικής ανάμειξης μέσω μιας ρουκέτας, μιας βόμβας ή άλλης ενέργειας», δήλωσε ο πρόεδρος Μισέλ Αούν σε σχόλιά του που φιλοξένησαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και επιβεβαίωσε το γραφείο του.

Ο ίδιος είπε ότι η έρευνα σχετικά με την έκρηξη της Τρίτης σε μια αποθήκη όπου φυλασσόταν ένα πολύ εκρηκτικό υλικό διεξάγεται σε τρία επίπεδα. «Καταρχάς, πώς εισήχθη και αποθηκεύτηκε το εκρηκτικό υλικό... δεύτερον, αν η έκρηξη ήταν αποτέλεσμα αμέλειας ή ατύχημα... και τρίτον η πιθανότητα να υπήρξε εξωτερική ανάμειξη».

«Ζήτησα από τον γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να μας δώσει τις αεροφωτογραφίες για να διαπιστώσουμε αν υπήρξε αεροσκάφος ή πύραυλοι», πρόσθεσε ο πρόεδρος του Λιβάνου σημειώνοντας ότι, αν το Παρίσι δεν τις προμηθευτεί, τότε η Βηρυτός θα ζητήσει από άλλες χώρες να το πράξουν.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar gkagkarin.blogspot.com

  \"Αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες και άλλα επικίνδυνα υλικά στον ελλαδικό χώρο\"

  Οι ισχυρότατες εκρήξεις που συγκλόνισαν την Τρίτη 4 Αυγούστου το λιμάνι της Βηρυτού, με τα τραγικά αποτελέσματα δεκάδων νεκρών, χιλιάδων τραυματιών και τεράστιων υλικών καταστροφών στην πόλη, προκάλεσαν δημοσιεύματα, σε ελληνικά (έντυπα και ηλεκτρονικά) ΜΜΕ, που κάνουν λόγο για ύπαρξη αντίστοιχων υλικών στη Ελλάδα, αποθηκευμένων σε απολύτως ακατάλληλες συνθήκες.
  Μεταξύ άλλων γίνονται αναφορές για προσωρινά αποθηκευμένες και ευρισκόμενες υπό δικαστική διερεύνηση αποθηκευμένες εκρηκτικές ύλες σε χώρους των Ενόπλων Δυνάμεων και σε ύπαρξη άγνοιας στις αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που βρίσκονται αυτές οι εκρηκτικές ύλες.

  Οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι, απαιτούνται σαφείς απαντήσεις και επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος.
  ....

 2. avatar SSNP

  Ο Λίβανος έχει πολλούς εχθρούς γιατί από την μια πολέμησε τον ISIS και στήριξε σε γενικές γραμμές τον Ασσαντ που στο πλευρό του πολέμησαν εντός της Συρίας η Μουσουλμανική φιλοιρανικη Χεζμπολάχ και το Εθνικιστικό Σοσιαλιστικό ορθόδοξο χριστιανικό κυρίως, SSNP . Από την άλλη πολεμούσε και το Ισραήλ που και εκείνο θα ήθελε να το διάλυση και εκτός από τους βομβαρδισμούς έχει κάνει και έμμεσες στρατιωτικές εισβολές και συνεχείς δολιοφθορές και δολοφονίες μέσω της Mossad εκτός του συνεχή αδιαλυπτου χρηματισμού των κυβερνήσεων ειδικά των καθολικών Μαρονιτων. Ό Λίβανος είναι γεμάτος πρόσφυγες που προερχόνται κυρίως από Ισλαμοσυμμοριτες τρομοκράτες που έχασαν τον πόλεμο στην Συρία και με την βοήθεια Λιβανεζων Σουνιτων θα μπορούσαν άνετα να είχαν εκδικηθεί τον Λιβανικο λαό με αυτόν τον τρόπο αλλά το ίδιο θα μπορούσε να κάνει και η Mossad φέρνοντας το χάος όπως έκανε πριν δέκα χρόνια με την Αραβική άνοιξη ή παγετώνα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει