Επτά Ρώσοι αστυνομικοί τραυματίσθηκαν σε συγκρούσεις με περίπου 400 Αζέρους που είχαν εγκλωβισθεί στη νότια Ρωσία λόγω των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Τα επεισόδια άρχισαν αργά το βράδυ της Δευτέρας δίπλα σε έναν καταυλισμό με σκηνές στην περιοχή του Νταγκεστάν που βρίσκεται κοντά στην Κασπία, και το οποίο συνορεύει με το Αζερμπαϊτζάν, όταν οι Αζέροι που διέμεναν σε αυτόν έμαθαν ότι μόνο μερικοί από αυτούς θα μπορούσαν να επιστρέψουν στα σπίτια τους τις επόμενες μέρες.

Η Ρωσία, η οποία βρίσκεται στην τρίτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, είχε κλείσει τα σύνορά της τον Μάρτιο, υιοθετώντας ειδικές ρυθμίσεις για τους αλλοδαπούς που ήθελαν να επαναπατρισθούν.

Ο τοπικός αξιωματούχος Φουάντ Σιχίεφ και επικεφαλής της περιοχής Ντερμπέτσκι του Νταγκεστάν δήλωσε στο πρακτορείο TASS ότι οι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν ήδη να επαναπατρίζονται και πως «στη διάρκεια μιας ώρας 155 πολίτες θα περάσουν τα σύνορα … ενώ ήδη δέκα τα έχουν περάσει».

Ο Σιχίεφ νωρίτερα, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων είχε δηλώσει ότι 400 πολίτες του Αζερμπαϊτζάν, που περίμεναν την άδεια για να περάσουν τα σύνορα, βγήκαν στον εθνικό δρόμο «Kafkaz» και επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία. Στη συνέχεια άρχισαν να πετούν πέτρες και άλλα αντικείμενα στους αστυνομικούς που έφθασαν στο σημείο, επισημαίνοντας ότι 93 πολίτες του Αζερμπαϊτζάν συνελήφθησαν, ενώ προκλήθηκαν φθορές σε επτά οχήματα μεταξύ των οποίων και οχήματα των συνοριοφυλάκων.

(φωτογραφία αρχείου)