Οκτώ ανθρώπους σκότωσε με το 12 φορτηγό του μεθυσμένος οδηγός που μπήκε σαν ταύρος σε υαλοπωλείο σε αγορά στη Νότια Αφρική, με αποτέλεσμα το όχημά του να παρασύρει άλλα πέντε και να σκορπίσει τον θάνατο.

Το δυστύχημα συνέβη στην πόλη Jozini χθες το μεσημέρι, σύμφωνα με την εφημερίδα Daily Star, και το φορτηγό καταγράφηκε να πέφτει με ταχύτητα πάνω σε άλλα οχήματα, μέσα στην αγορά. Χτύπησε ένα μίνι μπας, δύο λεωφορεία, ένα station wagon κι ένα βαν, πριν πέσει καταλήξει στην αγορά που ήταν γεμάτη κόσμο.

Τελικά το φορτηγό σταμάτησε μπροστά σε ένα κατάστημα, ενώ ο κόσμος ούρλιαζε.

Πίσω του άφησε ένα σύννεφο σκόνης και ανθρώπους νεκρούς και τραυματίες, που εντοπίστηκαν στη συνέχεια μέσα στα συντρίμμια άλλων οχημάτων.

Αρχικά ο οδηγός υποστήριξε πως έσπασαν τα φρένα του αλλά μετά τις εξετάσεις που του έγιναν διαπιστώθηκε πως στο αίμα του είχε υψηλά επίπεδα αλκοόλ και συνελήφθη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία και αναμένεται σήμερα να οδηγηθεί ενώπιον δικαστηρίου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.