Κλιμακώνει η Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτες με την «υφαλοκρηπίδα της» με Ρόδο, Κρήτη κι «εξαφανισμένο» Καστελόριζο

Η Άγκυρα κατέθεσε τα έγγραφα στον ΟΗΕ στις 18 Μαρτίου


ΚΟΣΜΟΣ
9:29
03/06/2020
Κλιμακώνει η Τουρκία: Δημοσίευσε χάρτες με την «υφαλοκρηπίδα της» με Ρόδο, Κρήτη κι «εξαφανισμένο» Καστελόριζο
58
loading

Κλιμακώνει τις προκλήσεις της η Άγκυρα καθώς η τουρκική εταιρία πετρελαίου κατέθεσε αίτηση προς τις αρχές ενέργειας ζητώντας να ξεκινήσει έρευνες σε θαλάσσιες περιοχές πλησίον σε Ρόδο, Κάρπαθο και Κρήτη, για την ακρίβεια στα 6 μίλια.

O πολιτικός διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών και υπεύθυνος αεροναυτιλιακών θεμάτων της Τουρκίας Τσαγατάι Ερτζιγιές με μήνυμα του, δημοσίευσε δυο χάρτες για τα σημεία τα οποία η Τουρκία θέλει να πραγματοποιήσει σεισμικές έρευνες και γεωτρήσεις.

Στους δύο χάρτες καταγράφονται όλες οι βλέψεις και οι θεωρίες των γειτόνων περί υφαλοκρηπίδας των νησιών.

Ο Ερτζιγιές στον έναν χάρτη, τον οποίο δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, αναφέρει πως «δείχνει την τουρκική υφαλοκρηπίδα όπως κατατέθηκαν οι συντεταγμένες της στα Ηνωμένα Έθνη». Ενώ ο δεύτερος χάρτη παρουσιάζει τις θεωρίες των Τούρκων για την Ανατολική Μεσόγειο. Η Άγκυρα διεκδικεί πολλά θαλάσσια οικόπεδα της Λευκωσίας καθώς ισχυρίζεται πως μέχρι εκεί εκτείνεται η υφαλοκρηπίδα της. Παράλληλα διεκδικεί οικόπεδα και μέσω των Τουρκοκυρπρίων ανατολικά της Μεγαλονησου. Ενώ δεν υπολογίζει την Ρόδο, την Κρήτη και «εξαφανίζει» το Καστελόριζο. Σύμφωνα με τους χάρτες επίσης η Τουρκία κάνει «δικά της» και Κάσο, Κάρπαθο.

Τα οικόπεδα που ετοιμάζει γεωτρήσεις ο Ερντογάν

Οι περιοχές που προκύπτουν από τα στοιχεία των οικοπέδων που η Τουρκόα θέλει να κάνει γεωτρήσεις είναι σαφή.

Συγκεκριμένα η ΤΡΑΟ ζητά άδεια για επιπλέον έρευνες για πετρέλαιο σε 7 περιοχές της Μεσογείου «έξω από τα τουρκικά χωρικά ύδατα», όπως αναφέρει η εφημερίδα της κυβερνήσεως της Τουρκίας. Χαρακτηριστικά γίνεται αναφορά πως «ανακοινώνεται πως η Τουρκική Εταιρεία Ερευνών Πετρελαίου (TPAO) κατέθεσε αίτηση για έρευνες στις περιοχές που ήδη κατέχει και βρίσκονται στη Μεσόγειο εκτός τουρκικών χωρικών υδάτων και ζητάει επιπλέον έκταση ερευνών εντός των περιοχών έκτασης 116.745 εκταρίων για το σημείο, AR/TPO/KD/O20,O21,P20,P21 (σ.σ. εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδου, βορειοανατολικά της Ρόδου μέχρι του ορίου 6 ν.μ. από τα ελληνικά χωρικά ύδατα), και επιπλέον έκταση ερευνών 193.522 εκταρίων στην περιοχή AR/TPO/KD/R20,R21,S20,S21 (σ.σ. εκτείνεται δυτικότερα του οικοπέδου, ανατολικά της Ρόδου σε απόσταση πάλι 6 ν.μ. από τα ελληνικά χωρικά ύδατα).

Επιπλέον η TPAO καταθέτει αιτήματα για να λάβει άδειες ερευνών πετρελαίου στις περιoχές R18, R19, S18, S19 (σ.σ. ανατολικά της Καρπάθου μέχρι 6 ν.μ. από τα ελληνικά χωρικά ύδατα), S16, S17 (σ.σ. περιοχή ανάμεσα στην Κάρπαθο και Κρήτη μέχρι τα 6 ν.μ. από τα ελληνικά χωρικά ύδατα), T18, T19, U18, U19 (σε απόσταση 6 ν.μ. από τα ελληνικά χωρικά ύδατα), T16, T17, U16, U17 (ανατολικά της Κρήτης) και V18, V19.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

58
σχόλια
 1. avatar Όταν υποστηρίζεις τον Τραμπ

  είναι σαν να υποστηρίζεις την Τουρκία και υιοθετείς την στάση της απέναντι στην Ελλάδα. Ο Τραμπ όλα αυτά τα χρόνια και ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα έχει αποδειχθεί ο καλύτερος φίλος της Τουρκίας και του Ερντογάν. Και έχεις και μερικούς... πατριώτες να τον υποστηρίζουν!

  1. avatar Για τη γύμνια

   του πολιτικού μας συστήματος έχεις να πεις τίποτα;

 2. avatar .Itsou

  Κοτζιάς για την ασχετοσύνη της ΝΔ και την ενδοτικότητά της....

  Εκείνο που ενδιαφέρει την Τουρκία είναι να δημιουργεί τετελεσμένα με την εφαρμογή τριών κανόνων:
  α) Επίκληση του διεθνούς δικαίου με τρόπο στρεβλό και αποσπασματικό. β) Προώθηση των επιλογών της μόλις διαπιστώσει κενά στη διεθνή πολιτική σκηνή.
  γ) Επίσπευση υλοποίησης των σχεδίων της όταν αντιμετωπίζει στην Ελλάδα μια φοβισμένη, υποχωρητική και ανίκανη κυβέρνηση όπως αυτή της ΝΔ. Οι αυξανόμενες προκλήσεις της μόνο τυχαίες δεν είναι.

  Με βάση τα πιο πάνω πλαίσια κινείται η Τουρκία στον Έβρο. Αμφισβήτησε έμπρακτα τα ελληνικά σύνορα και το ξέρουν όλοι οι εμπλεκόμενοι. Τόσο στον αέρα, όσο και επί εδάφους. Σε αυτές τις παραβιάσεις η Ελλάδα δεν αντιστάθηκε ως όφειλε.
  Επέτρεψε χασκογελώντας να προστεθεί μια ακόμα αμφισβήτηση, άλλο ένα γκριζάρισμα. Η κυβέρνηση έχει την τάση να ενδίδει και αποδείχτηκε πολύ μπερδεμένη και σε σύγχυση.
  Έτσι, μετά την Κύπρο και το Αιγαίο αποκτήσαμε προβλήματα και στα ηπειρωτικά εδάφη μας.
  Στο σχέδιο της Τουρκίας, στη συγκεκριμένη εποχή, η ελληνική κυβέρνηση απάντησε μόνο με επικοινωνιακά τεχνάσματα προκειμένου να μη χαλάσει η εικόνα της, όχι, όμως, με πραγματική πολιτική.

  1. avatar @.Itsoua

   Σχετικά με την ασχετοσύνη και η ενδοτικότητα που επικαλείσαι, θυμόμαστε τον τσίπρα να είναι σαν δαρμένο σκυλάκι μετά την συνάντησή του με τον ερντογάν.

 3. avatar Δεν έχει…. κανένα νόημα

  Να ασχολείται κανείς με αυτήν την κατάντια ανεργία, στερήσεις, υποχρεωτική συνύπαρξη ανθρώπων τρίτων κοσμικών χωρών και κουλτούρας και στο βάθος μόνο σκοτάδι. Δεν είναι αυτή η Ελλάδα μου, δεν μπορεί παγκόσμιοι σκοτεινοί κύκλοι να επιλέγουν συμμορίες και με εντολές να έχουν φέρει την Ελλάδα σε αυτό το χάλι δεν μπορεί ;!!!’

  1. avatar Έχε πίστη

   έρχεται βοήθεια άνωθεν σύντομα. θα θυμηθείς τα λόγια αυτά.

 4. avatar Έλληνες vs συριζαιοι

  Στον Καμένο όταν ήταν υπουργός αυτά που κάνουν οι Τούρκοι τώρα με Δένδια δεν τόλμησαν να τα κάνουν...ή επί Σύριζα σαν κυβέρνηση γενικά....αυτό λέει πολλά για τον ύποπτο ρόλο σας η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα θεματα εξωτερικής πολιτικής.Γιατί αν γινόταν ανάποδα τα πράγματα και τα έκαναν όλα αυτά οι Τούρκοι επί Σύριζα...αυτό θα λεγα΄νε ...και το λέγατε!!!

  1. avatar σπασμένος ΟΔΥΡΟΜΕΝΟΣ ΣΦΥΡΟΔΡΑΠΑΝΟΣ

   αυτό ακριβώς που λές έφερε την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού.ΑΝΙΑΤΗ ΚΟΜΜΑΤΟΚΥΝΙΑΣΗ ΛΕΓΕΤΑΙ επιστημονικά.Την ξεπουλήσανε τη χώρα εδώ και πολλά χρόνια. Ο Τούρκος χοροπηδάει όπως γουστάρει γιατί οι συμφωνίες έχουν γίνει, Παρ\'όλο που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ αν ξέρετε τι σημαίνει αυτό όλοι εσείς οι ΚΟΠΑΔΟΙ ...προφεσσόροι που σχολιάζετε εδώ. Θα κάνει και γεωτρήσεις ,μέσω της ΑΛΒΑΝΙΑΣ και στο ΙΟΝΙΟ ,ενώ τα ΣΚΟΠΙΑ στο ΘΕΡΜΑΙΚΟ και παρακάτω. Θυμάται κανένας από εσάς ΠΟΥ ΠΡΙΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ? ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ που βγαίνει στην επιφάνεια μόνο του ,καθήστε να δικαιολογείτε τους αγορασμένους και να κοιτάτε ποιός κατέστρεψε καλύτερα την ΕΛΛΑΔΑ.

  2. avatar @επί Σύριζα

   Αρκούσε μια συνάντηση του τσίπρα με τον ερντογάν για να βάλει ο τσίπρας την ουρά στα σκέλια.

 5. avatar Βρε τα ..

  Σκόπια έγιναν κράτος και εμείς θα χάσουμε την Ελλάδα μας ;;

 6. avatar Τα Κομμουνια οι Αναρχικοί ΑΝΤΙΦΑ και όλο το κακό συναπάντημα έχουν πολύ πλάκα .

  Οι υποστηρικτές της Ελλάδος χωρίς σύνορα Εθνικά σύμβολα που καίνε τις Ελληνικές σημαίες για διασκέδαση που λένε ηλίθια Εθνικια όσους πάνε να πολεμήσουν για το Ελληνικό Έθνος . Και τους απειλούν από πάνω τι θα πάθουν οι οικογένειες αυτόν που θα πολεμάνε τους Τούρκους απο τους Εθνομηδενιστες που θα μείνουν πίσω . Δηλαδή οι τελευταίαι που θα έπρεπε να μιλάνε για ενδοτικότητα και Εθνική προδοσία απέναντί στην Τουρκία ΑΠΊΣΤΕΥΤΟ.

  1. avatar agilotos. stravos

   Υπερβολικά εθνικιστές οι Έλληνες Αριστεροί - Είπαμε στον Μητσοτάκη να κάνουμε συμβιβασμό...

   Μεβλουτ Τσαβουσογλου Υπ.Εξ. Τουρκιας 20/2/2020

   Ο συμβιβασμό του Μητσοτάκης...
   Δ.Καιρίδης βουλευτής της ΝΔ : «Έχει δικαιώματα η Τουρκία στο Αιγαίο» (!)

   Θάνος Ντόκος, συμβούλος Εθνικής Ασφάλειας του Πρωθυπουργού, ο οποίος μίλησε για συνεκμετάλλευσης με την Τουρκία των κοιτασμάτων στο Αιγαίο.
   ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ!!! Απολαμβάνουν την στήριξη του Κ.Μητσοτάκη....Ότι έδαφος χάσαμε ήταν πάντα επι δεξιας!

 7. avatar Στρατιωτικος.

  Λυπαμαι για ορισμενους σχολιαστες, που ηδη εχουν πεσει στα τεσσερα, με ενα χαρτη!

  1. avatar @Στρατιωτικος

   Έχουμε τους συριζαίους της κουμουνδούρου που νομίζουν ότι κάνουν αντιπολίτευση καθώς και ορισμένους πράκτορες των τούρκων που εμφανίστηκαν πρόσφατα.

 8. avatar Ο ΜητσοΤακης ειναι ενας Αβουλος Πρωθυπουργευων […]!

  Στο Παρασκηνιο Προσφεύγει η στους Γερμανούς η στους Αμερικανους Για να Συμβουλευθει Τι Στάση Πρέπει να Κρατησει Εναντι της Τουρκίας Αυτη ειναι Εθνική μας Πολιτικη ! Να είμαστε παντοτε Τρομαγμένοι και με Κατεβασμένα τα Σώβρακα ! Δλδ σαν Κρατος δεν ΕΙΜΑΣΤΕ Τιποτα ! Ούτε και σαν Χωρα ! και αυτο Οφειλεται στον Ανιστορητο Αμωρφοτο και Επιπολαιο Λαο Οπου μετα τον Μεγαλο Ελευθεριο Βενιζελο και επι Ενα Αιωνα η Ελλαδα μας Βογκα κατω απο την Καταραμενη ΜΑΣΤΙΓΑ της Δεξιας και Ακραςδεξιας Παραταξης ! Με Ευθύνη αυτού του Λαου ! ........ΙΑΣΩΝ !

 9. avatar Νενικήκαμεν

  Αν δεν δώσουμε κάτι στους γείτονες δεν πρόκειται να γλυτώσουμε. Τα νησιά μας έτσι και αλλιώς έχουν γίνει αποικίες μουσουλμάνων, δώστε τα εκεί πέρα στον Ταγίπ μπας και ησυχάσουμε επιτέλους! Αφού στο τέλος έτσι και αλλιώς θα γίνουν χαλιφάτα ρε παιδιά, οι νησιώτες έχουν συμβιβαστεί με αυτό και μάλιστα το μέλλον τους (όπως οι ίδιοι με περηφάνια λένε) εξαρτάται άμεσα από τους μετανάστες και τις ΜΚΟ, άδικο έχω;
  Αλλά και την ενδοχώρα τι τη θέλουμε; Και αυτή σε χαλιφάτο εξελίσσεται. Κρατάμε λοιπόν την Αθήνα και τη Μύκονο και θα είμαστε μια χαρά συμπατριώτες. Αυτό θα γίνει, να το θυμάστε. Κρατήστε το παρών μήνυμα ...

 10. avatar 《Ευτυχώς που Πρωθυποργος μας ειναι ο Κυριακος》

  Έγραψε κάποιος Που Ασφαλος μονο ΕΛΛΗΝΑΣ δεν είναι ! και Σίγουρα Ανηκει στην Μειονοτητα που Ψηφιζει Παντοτε και Σταθερα την ΔΕΞΙΑ Γιατι η Δεξια τους Παρεχει τις Ευκαιριες Πλουτισμου ! Μιας και Έχουν Ολο το Μεγαλέμποροι και Ολες τις Αντιπροσωπιες στα ΧΕΡΙΑ τους και Δεν Αφηνουν Ουτε μια Δραχμη Ουτε ενα Cennts στην Ελλαδα Ολα Εξω !

  1. avatar @Ασφαλος

   Ασφαλος θα ίταν κάπιος σημαθητίς σου.

  2. avatar Δεν εχεις την αισθηση του χιουμορ προφανώς..

   Αφού δεν καταλαβες οτι ο άνθρωπος πλάκα ασφαλως κανει, οταν γραφει αυτά για Μητσοτάκη..

 11. avatar Πάλι με Δεξιά

  Θα χάσουμε εδάφη, η ιστορία επαναλαμβανετε, οι Τούρκοι ξέρουν ότι έχουμε κυβέρνηση μαριονέτα και φυσικά θα το εκμεταλευτουν.
  Ευτυχώς οι πιο άξιοι της Ελλάδας έχουν φύγει εξωτερικό και πίσω έχει μείνει όλη η φασιστική μπίχλα, ίσως τελικά άμα γίνει σκηνικό με Τουρκία να είναι καλό μπας και ξεβρωμισουμε απο τα διποδα πατριωτικά org της ακροδεξιάς.
  Νοσταλγοί της χούντας και φασιστόμουτρα ενωθητε.
  Τι ήδη ενωμένοι είναι κάτω απο την στέγη της ΝΔ; ε ακόμα καλύτερα, αντε όλοι μαζί ντου στην Πόλη!

  1. avatar @ οι χειρισμοί

   Επικίνδυνοι και Ανεύθυνοι χειρισμοί έγιναν μόνο επί κυβέρνησης τσίπρα.

 12. avatar Η Τουρκια Κατοχυρώνει τα ΔΙΚΑΙΟΜΑΤΑ της Επίσημα στον ΟΗΕ !

  Εμείς Απλως Ειμαστε Θεατς αντι να κανουμε Αναλογες Ενεργειες προς τον ΟΗΕ ! ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ τους Ααμερικανους να βαλουν σε Ταξη την Τουρκια ! Αυτο λεγεται Εξωτερικη Πολιτικη ! και οι Αμερικανοι Δηλωνουν οτι《ηΤουρκια ειναι Σημαντικός Σύμμαχος της Αμερικηης》 οι Επικινδυνοι και Ανευθηνοι χειρισμοι της Κυβερνησης στα ΕΘΝΙΚΑ Θεματα Καταντησαν την Ελλαδα να Σερνεται Αμηχανη και Ανικανη στο Διεθνες Γιγνεσθαι Εκλυπαρωντας για Ψυχούλα ξένης βοηθιας !...ΙΑΣΩΝ

 13. avatar Εγω καταλαβαινω πως τα 400 χρονια σκλαβιας….

  δεν τελειωσαν ποτε.....Απλα εκαναν λιγακι πισω για ξεκουραση,και ετοιμαζονται για δευτερο γυρο.Ριξτους 2-3 αεροπλανα,βυθισε κανα δυο ερευνητικα και οτι γινει γινει.Ετσι και αλλιως,καμμενοι απο χερι ειμαστε στα οικονομικα,στην μεταναστευση,στην πολιτικη κ.ο.κ. Το ποιο πολιτιμο που θα χασουμε ειναι ο φραπες μας και το φρεντουτσινο μας!!Θα μας πονεσει περισσοτερο απ.ολα το ξερω αλλα θα το ξεπερασουμε βρε παιδια!!

 14. avatar 1+1

  Η κατασταση δυσκολευει καθημερινά.
  Η αυξανόμενη συνεχώς Τουρκική προκλητικότητα , η αντιμετωπηση του Κορονο’ι’ού και οι συνεπειες του στην Οικονομια ειναι τα τρια πολύ μεγάλα αγκαθια... !
  Κανενα κομμα δεν μπορεί δυστυχώς απο μονο του να ανταπεξελθει σε αυτα που δυστυχώς ειναι πλέον μπροστά μας. !
  Προσωπικά θα εβλεπα ως μόνη λυση την συγκυβερνηση των δυο μεγαλων κομμάτων Νδ και Συριζα , με πρωθυπουργό βεβαίως τον Μητσοτακη και αντιπροεδρο τον Τσιπρα, μεχρι να περάσουμε τον κάβο και μετά να παμε για εκλογές. .!!
  ´Αλλη λυση δεν βλεπω να υπαρχει, γιατι οι αποφασεις που πρεπει τωρα να παρθουν και για τα τρία αυτά θέματα ειναι επώδυνες και πάρα πολύ δυσκολο θα μπορέσει να τις αναλαβει ενα κομμα μόνο του, χωρίς τον κινδυνο να κατηγορηθει αυριο και γιά εσχατη προδοσία.. !!

  1. avatar Εσύ το πάς μεθοδικά να μας βαλετε τον Αλιεξη και παλι στα κουμαντα.

   Φίλε ο λαός μίλησε πριν 8-9 μήνες και ειπε Ν. Δημ. και αυτή ειναι τωρα υποχρεωμένη να βγαλει το φίδι ( δλδ τους Τουρκους) απο την τρύπα (δλδ. από την υφαλοκριπίδα μας)..!

  2. avatar Ποιοί κρυβονται πισω από το 1+1 νικ;;

   Σωστές θεσεις και προτάσεις ειναι, αλλά πιστευω οτι δεν ειναι απο ενα μόνο άτομο .. Μπορει να πεφτω εξω αλλα νομίζω οτι κατι παιζει, γιατι εχω δει αναλογες και σε άλλα σαιτς..

   1. avatar Που τις ειδες τις σωστες εσύ ;;

    Καλυτερα ας κανουν γεωτρησεις οι Τουρκοι στα 6 μίλια, παρά να μας φορτωσουν και παλι τον Τσιπρόκιο καί τη παρέα του..

    1. avatar Εσένα μαλλον φαίνεται οτι την βρισκεις οταν βλεπεις πολιτικους να πλουτίζουν ..

     ´Αντε βοήθα τους να αγορασουν περισσότερα ακίνητα. ..

 15. avatar Όλοι οι Έλληνες

  που ψηφίσατε αυτά τα δειλά ανθρωπάκια για πολιτικούς μια μέρα θα ντρέπεστε να κοιτάξετε στα μάτια τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας

  1. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ

   Ο Τσίπρας απ την άλλη απαντούσε σθεναρά έχοντας τα πάντα ορθάνοιχτα...

   1. avatar Γιαννάκη

    και αυτόν μέσα στον βάζω

    1. avatar ΓΙΑΝΝΗΣ

     Αυτό που δεν έχετε καταλάβει όμως κάποιοι θερμοκέφαλοι είναι αν συμφέρει να ξεκινήσουμε πόλεμο. Νομίζετε οτι εσεις θα είστε από τον καναπέ σας και ο στρατός θα κάνει τη δουλειά του κι εσεις θα πηγαίνετε στις δουλειές σας. Δεν εχετε καταλάβει ότι μπορεί να μην ξαναδείτε τα παιδιά σας ούτε ότι δεν θα έχετε ουτε νερό να πιειτε... Γι αυτό σκεφτείτε πολύ καλά πριν απαντάτε γιατί το 3μηνο που ζήσατε με τον ιο δεν ειναι ουτε χάδι μπροστα σε αυτά που θα έρθουν σε περίπτωση πολέμου. Επίσης εκτός από τις χαζες πτήσεις που κάνουν τουλάχιστον μέχρι στιγμής μόνο στα λόγια είναι δεν εχει καταπατηθεί εδαφός μας. Σε περίπτωση που γίνει κάτι τέτοιο και φτάσουμε ως εκεί είμαστε έτοιμοι. Ελπίζω να σε κάλυψα.

 16. avatar Λιάκουρας

  Αυτά που κάνει η τουρκιά δείχνει οτι έχει σχέδια από καιρό ..και θα τα πραγματοποίηση.
  Πάντως εμείς θα καταλάβουμε ότι θα εμπλακούμε σε πόλεμο όταν δούμε τα εγχώρια λαμόγια να φεύγουν για άλλες χώρες. Αλλά βασικά πιστεύω ότι η εξουσία στην Ελλάδα θα θέλει να συνεχίσει να προσφέρει τις <> της στη τριτοκοσμικιά πλέον χώρα και θα κάνει ένα διακανονισμό με την τουρκιά και για πρώτη φάση να μην μας πάρουνε πολλά. Πάντως εμείς οι άνεργοι Έλληνες που μας παίρνουνε τα σπίτια οι τράπεζες για να στεγάσουν δωρεάν τις ορδές των μεταναστών είμαστε πρόθυμοι να υπερασπιστούμε την πατρίδα.

 17. avatar Η ώρα της αλήθειας

  Οι Τούρκοι κατέθεσαν τον Μάρτη, τα δικά μας ανίκανα ανθρωποειδή τι έκαναν, η αδερφή έχει ήδη πουλήσει το νησί εξ αρχής....για να βλέπουμε τι ψηφίζουμε !

 18. avatar Ευτυχώς που ειναι πρωθυπουργος μας ο Κυριάκος..

  Σκεφτεστε τωρα να ειχαμε στη θεση του τον Τσιπροκιο??
  Μπραβο πρωθυπουργε και μη φοβασε τιποτα ,γιατι οι Ελληνες πατριωτες σε ακολουθουμε.

  1. avatar Colonel Roy Mustang

   Διαφω΄νω ριζικώς με την ανασφαλή θέση:Δυστυχώς αναμενόμενα η Κυβέρνηση της ΝΔ υπέστήριξε τον Χαφτάρ,δηλαδή Κουτσό άλογο(: Ασφαλώς άλλη πολιτική έπρεπε να κάναμε:α)Αστραπιαία Μονομερή ανακήρυξη της ΑΟΖ στο Καστελλόριζο.β)Υποβολή των συντεταγμένων της μέσα στον ΟΗΕ.γ)Αποστολή ελληνικών Σκληροτράχηλων Ειδικών Δυνάμεων και σε Λιβύη και Συρία,για τα Συμφέροντα μας.
   Αραγε ποιός θα τα έκανε; ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ.ΤΟ 2004,ΩΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ,ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΒΙΝΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΝΑΙΓΚΕΛ ΦΑΡΑΤΖ(ΒΛΈΠΕ ΤΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ
   BREXIT),ΣΥΖΉΤΗΣΑΝ,ΜΑΖΙ ΠΡΟΕΒΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟΥ:) ΕΠΙΣΗΣ ΠΡΩΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ,ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 08\',ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ,\"ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΑΒΕΖ ΜΙΛΑΕΙ ΑΥΤΌΣ;\" ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΙΟΤΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ ΔΕΝ ΚΑΛΥΨΕ ΤΟ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟ!! Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΊΧΕ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΟ ΝΕΩΡΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΡΟ ΓΙΑ ΝΑΥΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΡΩΣΣΙΑΣ:ΑΥΤΟ ΘΑ ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΘΩΡΑΚΙΣΕΙ,ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,HOTSPOTS,ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΕΛΕΕΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ.

  2. avatar When the snows fall and the white winds blow, the lone wolf dies but the pack survives.

   Τον είχαμε τον Τσίπρα 5 χρόνια. Τίποτα δεν έκανε τότε ο Ερντογκάν!
   Εκτός αν τον έχεις για ηλίθιο και να μην ήθελε να κάνει τότε κάτι και να πάρει τσάμπα γη.
   Ή μήπως νομίζεις ότι ο Ερντογκάν είναι κάτι σα σεισμός ή φυσική καταστροφή? Τότε λέμε ευτυχώς που δεν μας έκατσε με τον τάδε.
   [...]........

   1. avatar @Τον είχαμε τον άχρηστο 4,5 χρόνια

    Τι περίμενες να κάνει δηλαδή. Έστειλε 1 εκατομμύριο λάθρο με το που βγήκε ο τσίπρας και το μόνο που δεν έκανε ο τσίπρας ήταν να του πει δημόσια ευχαριστώ. Όταν στην μεταξύ τους συνάντηση του έταξε ότι θα του παραδώσει τους 8 τούρκους αξιωματικούς και δεν το έκανε, ο Ερντογάν τον φιλοδώρησε με την σύλληψη και φυλάκιση Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο. Τέλος γιατί να κάνει επιθετικές κινήσεις τη στιγμή που είχε τον Κοτζιά να διακηρύττει, ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες στο Αιγαίο. Θα έπαιρνε ότι ήθελε χωρίς να δώσει τίποτα.

 19. avatar Υπάρχει λύση

  Να κάνετε κοπυ πειστ και να στέλνετε συνεχώς στους Τούρκους την δήλωση της κ. Σάκελαροπουλου, προέδρου της δημοκρατίας της Ελλάδας. Πως στις απειλές των Τούρκων εμείς προτασουμε τον πολιτισμό, την ανοιχτή κοινωνία και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.!!! Νομίζω πως οι Τούρκοι θα μας παραδώσουν μόνοι τους την Πολη, έχουν τρομοκρατηθει!!!

 20. avatar Aμπεμπελελέκoυα

  Ο Τουρκος κάνει ότι κάνει γιατί ξέρει ότι και ελληνικό κατοικημένο νησί να καταλάβει η Ελλάδα απλά θα διαμαρτυρηθει με κάνα διάβημα στον πρέσβη, στον ΟΗΕ και την ΕΕ! Μετά θα ανοίξουν ξανά τους διαύλους για ΜΟΕ και η Ρεπουση θα ξαναγράψει Ιστορία με Συνωστισμός στην Σμύρνη ενώ ο Ζουραρις θα πει \'σιγά μη κάνουμε πόλεμο για τη Χιο\'!? Κουλή, άσε τον γλυκανάλατο Δενδια και στην επόμενη απλή παραβίαση του ελληνικού χώρου κατέρριψε 1-2 τουρκικά μαχητικά και θα δεις πως σταματάνε οι Τούρκοι τις προκλήσεις. Δεν έχεις δει τι παθαίνει στο ποδόσφαιρο οποίος παίζει συνεχώς άμυνα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει